Καρδιοπάθεια: Τα τρόφιμα που «μειώνουν» κατά 70% τους θανάτους



Σε μια σημαντική διαπίστωση κατέληξε η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (ESC) σχετικά με τους θανάτους από καρδιοπάθειες, τονίζοντας πως περισσότεροι από τα δύο τρίτα θα είχαν αποφευχθεί εάν οι ασθενείς ακολουθούσαν ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα διατροφής. Η δημοσίευση έγινε στο European Heart Journal – Quality of Care and Clinical Outcomes.
Στο πρόσφατο συμπέρασμα οδήγησε η ανασκόπηση στοιχείων από την έρευνα Global Burden of Disease . Σύμφωνα με τους αριθμούς, οι ασθενείς με ισχαιμική καρδιοπάθεια άγγιξαν τα 126,5 εκατομμύρια και σε 10,6 εκατομμύρια ανέρχονταν οι νέες διαγνώσεις. Η πάθηση κόστισε τη ζωή σε 8,9 εκατομμύρια ανθρώπους το ίδιο έτος, ποσοστό αντίστοιχο με το 16% όλων των θανάτων -το 1990 το ποσοστό αντιστοιχούσε σε 12.6%.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη σχέση έντεκα παραγόντων με τον αυξημένο κίνδυνο ισχαιμικής καρδιοπάθειας:...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ