Μαθητές της Κρήτης επέστρεψαν άρον άρον από την Ιταλία, λόγω κορωνοϊού



Την ίδια μέρα που έφυγαν από την Κρήτη για Ιταλία, την ίδια μέρα επέστρεψαν.

Το εκπαιδευτικό τους ταξίδι τους από την Κρήτη με προορισμό την Ιταλία αν και ξεκίνησε, δεν ολοκληρώθηκε καθώς οι Ιταλικές αρχές τους έδωσαν εντολή να πάρουν το δρόμο της επιστροφής, εξαιτίας των πολλαπλών κρουσμάτων αλλά και των θανάτων από τον κορωνοϊό στην Ιταλία.
Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής. Ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του 5ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, αναχώρησε με προορισμό συγκεκριμένη πόλη της Νότιας Ιταλίας για εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ενώ έφθασαν στην Ρώμη και πήραν το τραίνο για τον τελικό προορισμό τους, στην μέση της διαδρομής τους σταμάτησαν οι Ιταλικές αρχές και ζήτησαν να επιστρέψουν .

Η Κρητική αποστολή, στάθηκε τυχερή και βρήκε εισιτήρια με αποτέλεσμα χθες, δηλαδή την μέρα που αναχώρησε από Κρήτη, την ίδια μέρα να επιστρέψει στο νησί, δίνοντας έτσι τέλος στο εκπαιδευτικό ταξίδι που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Καρτσωνάκη, στα 10 σχολεία από όλη την χώρα, στα οποία το υπουργείο Παιδείας ζήτησε αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών προς την Ιταλία, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα, δεν είναι κανένα από την Κρήτη.

Ωστόσο η Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης θα ενημερωθεί για το αν υπάρχουν σχολεία που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ιταλία από εδώ και στο εξής και θα πράξει καταλλήλως.