Χανιά: Χειροπέδες σε τέσσερις αστυνομικούς για προμήθεια όπλων στη Μαφία



Νεότερες πληροφίες για την επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων στα Χανιά, αναφέρουν ότι οι μέχρι τώρα συλληφθέντες είναι 21, ανάμεσά τους και τέσσερις αστυνομικοί. Η επιχείρηση της Ασφάλειας Χανίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, αλλά και άλλες υπηρεσίες της Κρήτης, ξεκίνησε τα ξημερώματα και μέχρι αυτήν την ώρα έχουν εντοπίσει και κατασχέσει μεγάλο αριθμό όπλων και χειροβομβίδων.
Τέσσερις αστυνομικοί είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Δύο υπηρετούν στα Χανιά και οι άλλοι δύο είναι στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ της πόλης και μάλιστα έχουν εμπλακεί σε αντίστοιχη υπόθεση τον περασμένο Απρίλιο. Τότε, μάλιστα, είχαν συλληφθεί από τους "Αδιάφθορους" της ΕΛ.ΑΣ και είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Ανάμεσα στους 17 πολίτες, που έχουν συλληφθεί, είναι και επιχειρηματίες με σκοπευτικούς συλλόγους, αλλά και καταστήματα πώλησης όπλων.
Με εικονικά έγγραφα έκαναν και λαθρεμπόριο φυσιγγίων, καθώς έβγαζαν ψευδείς βεβαιώσεις ότι η χρήση των όπλων γινόταν στο σκοπευτήριο και άρα δικαιούτο ο κάτοχος του όπλου να λάβει νέα άδεια αγοράς πυρομαχικών.
Τα όπλα τα έφερναν κυρίως από την Αυστρία και τα περισσότερα τα διέθεταν στο νησί, ενώ για εκείνα που είχαν προορισμό την Αθήνα, τη μεταφορά τους -σύμφωνα με πληροφορίες- την είχαν αναλάβει οι δύο ειδικοί φρουροί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Στο σπίτι του ενός (που για δεύτερη φορά συλλαμβάνεται για τον ίδιο λόγο) οι αστυνομικοί βρήκαν όπλα και χειροβομβίδες.