Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στο Ηράκλειο - Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο- Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι
Με επείγουσες εγκυκλίους που εξέδωσαν το υπουργείο Υγείας και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς τις ημέρες αυτές, λόγω της αυξημένης ζήτησης.


Η γενική γραμματεία Εμπορίου σημειώνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες κατά την πασχαλινή περίοδο πρέπει να έχουν αυξημένη παρουσία στην αγορά (καταστήματα, λαϊκές αγορές-υπαίθριο εμπόριο, κεντρικές και τοπικές αγορές, κλπ) με την εντατικοποίηση των ελέγχων είτε αυτοτελώς είτε με συναρμόδιες υπηρεσίες (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΣΔΟΕ, υπουργείο Υγείας, κλπ), για την αποτροπή φαινομένων εξαπάτησης και εκμετάλλευσης των καταναλωτών, και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Την ίδια ώρα ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ανακοίνωσε το πασχαλινό ωράριο για το 2016. Τα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Τετάρτη με «σπαστό» ωράριο, ενώ από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και το Μεγάλο Σάββατο με συνεχές, που θα διαφέρει ωστόσο για κάθε μέρα.

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα από την Κυριακή του Πάσχα, έως και την Τρίτη του Πάσχα, εξαιτίας της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ανοικτά θα είναι τα καταστήματα και την Κυριακή 24 Απριλίου. Σύμφωνα με το νόμο 4177, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά εφόσον το επιθυμούν.

Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο:

Κυριακή των Βαΐων*: Προαιρετικά ανοιχτά, σύμφωνα με το νόμο 4177

Μεγάλη Δευτέρα: 9.00 – 14.30 και 17.30 –21.00

Μεγάλη Τρίτη: 9.00 – 14.30 και 17.30 –21.00

Μεγάλη Τετάρτη: 9.00 – 14.30 και 17.30 –21.00

Μεγάλη Πέμπτη: 9.00 – 21.00

Μεγάλη Παρασκευή: 12.00 – 18.00

Μεγάλο Σάββατο 9.00 – 15.00

Κυριακή του Πάσχα: Κλειστά

Δευτέρα: Κλειστά

Τρίτη: Κλειστά (Μεταφορά αργίας Πρωτομαγιάς).

Την ίδια ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνης εκδόθηκε ανακοίνωση του εορταστικού ωραρίου.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό των καταναλωτών και των συναδέλφων καταστηματαρχών, ανακοινώνουμε το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο για το Πάσχα 2016.



Από την Τετάρτη 04/05/2016 επανέρχεται το κανονικό (θερινό) ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων δηλαδή:



- See more at: http://www.creteplus.gr/news/auto-einai-to-eortastiko-orario-ton-katastimaton-se-irakleio-kai-rethumno--entatikopoiountai-oi-elegxoi-164849.html#sthash.o1Jc1mEs.dpuf