Απίστευτο! Δείτε τι να τρώτε μετά τα… σουβλάκια για να μην παχαίνετε



Ποιος δεν ονειρεύεται να είναι σε θέση να φάει όσα σουβλάκια και πίτσες θέλει χωρίς να ανησυχεί για τις… επιπτώσεις αυτής της διατροφής στην εξωτερική του εμφάνιση;

Τέλος στις "θερμιδικές τύψεις" όταν τρώτε σουβλάκια! Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Lund στην Σουηδία, κατάφεραν να εντοπίσουν ένα φρούτο, το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει αύξηση του σωματικού βάρους σε άτομα που ακολουθούν μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
Πρόκειται για μια συγκεκριμένη ποικιλία μούρων, τα οποία ονομάζονται lingonberries, προέρχονται από τη Σκανδιναβία και είναι πιο γνωστά ως κόκκινα μύρτιλλα, αναφέρει το iatropedia. Γαστηριακές έρευνες σε ποντίκια έδειξαν ότι τα κόκκινα μύρτιλλα έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος, μετά από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα ή μετά από μια γενικότερη διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και υδατάνθρακες.

Παράλληλα, τα lingonberries μείωσαν ακόμα και τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα!

Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση και άλλων ειδών μούρων, όπως τα μαύρα μούρα (blackcurrants), τα bilberries, τα raspberries, τα crowberries και τα μούρα τύπου acai.
Λόγω της γνωστής ευεργετικής τους αντιοξειδωτικής δράσης, όλα τα μούρα βοηθούν στην καλύτερη υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά τα κόκκινα μύρτιλλα αποδείχτηκαν πολύ πιο αποτελεσματικά, όσον αφορά την αντιστροφή των επιπτώσεων της λιπαρής διατροφής.