Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

ΑΓΚΥΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΙ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !!
                                                                                                                                                                                Άγκυρα: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο!!


Μήνυμα στην Αθήνα έστειλε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, λίγο μετά τις νέες, μαζικές (πάνω από 100) παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών στα Ίμια και την Καλόλιμνο την ώρα που ο Πάνος Καμμένος έρριπτε στεφάνι για τους πεσόντες της κρίσης του 1996. Τα τουρκικά F-16 αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Η Ελλάδα όπως και στα Ίμια προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολλές βραχονησίδες, όμως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο» ισχυρίστηκε ο Καϊνάκ.                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                           Όπως πρόσθεσε, «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αποτρέψουν με κάθε τρόπο μια τέτοια εξέλιξη».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αποφάσισε την ρίψη στεφάνου έπειτα και από τις προκλητικές ενέργειες στις οποίες προέβη η Άγκυρα, όταν πυραυλάκατος με επιβαίνοντα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ, περιέπλευσε τα Ίμια.

Ας σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή του στις 12 Ιανουαρίου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απείλησε την Ελλάδα να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων για την κατοίκηση μικρών νησιών του Αιγαίου, σχέδιο που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Ναυτιλίας με επιστολή που διαβίβασε ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός στη Βουλή.