Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ !!ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ !!
                                                                                                                                                        Αύξηση Ρώσων τουριστών την φετινή σεζόν στην Κρήτη της τάξης του 15%-20% περιμένουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες σημειώνοντας ότι η τάση που υπάρχει σε επίπεδο προκρατήσεων, είναι καλύτερη από το 2013, που ήταν μια εξαιρετική χρονιά.

Ο τουριστικός επιχειρηματίας, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Αντώνης Σηφάκης, είπε στην “Π” ότι οι κρατήσεις προς την Τουρκία από την ρωσική αγορά είναι ισχνές. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκές αγορές παρουσιάζουν αισθητή άνοδο σε σχέση με πέρυσι, και το ερώτημα είναι αν οι Ρώσοι που κλείνουν αργότερα τις διακοπές τους θα βρουν διαθέσιμα κρεβάτια.

Ο κ. Σηφάκης σημείωσε: “Οι Ευρωπαίοι κλείνουν νωρίς τις διακοπές τους, (τον Μάρτιο και τον Απρίλιο έχει προχωρήσει το 50%-60% των κρατήσεων), ενώ οι Ρώσοι πολύ αργότερα. Είναι πολύ πιθανόν μεγάλος αριθμός Ρώσων να θέλει να έλθει για διακοπές στην Κρήτη, αλλά να μην υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες”. Ο ίδιος σχολίασε ότι το 2016 επισκέφθηκαν την Κρήτη 300.000 Ρώσοι, Ουκρανοί κ.λπ. (αριθμός ικανοποιητικός) και στην χειρότερη περίπτωση οι αφίξεις θα κινηθούν στα περυσινά επίπεδα.


                                                                                                                                                                                Ο Τουριστικός επιχειρηματίας, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Αντύπας Σηφάκης                                                                                                                                                                                        Όσον αφορά σε κάποια προβλήματα που έχουν προκύψει και φέτος στην έκδοση βίζας, ο κ. Σηφάκης είπε: “Δεν ανησυχώ, υπάρχουν άνθρωποι εκεί που με κάνουν να πιστεύω ότι προβλήματα υπάρχουν, θα λυθούν και θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται”.

Εντωμεταξύ στη λίστα των 10 πλέον αναπτυσσόμενων ταξιδιωτικών προορισμών των Γερμανών περιλαμβάνονται πέντε ελληνικά αεροδρόμια, γράφει η «Die Welt».

Αν και ακριβείς αριθμοί και προγνώσεις θα δημοσιευτούν τον Μάρτιο στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου ΙΤΒ, διαφαίνεται ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στους μεγάλους νικητές της νέας τουριστικής περιόδου.

Τα στοιχεία προέρχονται από τo Traveltainment Market Analytics, το οποίο αξιολογεί μαζί με τη μηχανή αναζήτησης Internet Booking Engine τα δεδομένα τα οποία παρέχουν διεθνείς ταξιδιωτικές πύλες / πλατφόρμες, όπως οι weg.de, expedia.de, holidaycheck.de ή thomascook.fr.

Αξιολογήθηκαν στοιχεία, μεταξύ 1 Νοεμβρίου και 9 Ιανουαρίου, για κρατήσεις από τη Γερμανία για το διάστημα από τον Μάιο έως τα τέλη Οκτωβρίου 2017 και συμπεριελήφθησαν σε αυτά και συνήθη ταξιδιωτικά γραφεία.

Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, καταγράφεται αύξηση της κίνησης προς το Ηράκλειο, κατά 72% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, στη Ρόδο κατά 81%, ενώ η Θεσσαλονίκη μπορεί να υπολογίζει σε μια εξαιρετικά μεγάλη αύξηση της τάξεως του 83%. Η Καβάλα, επίσης, εμφανίζει αύξηση σε ποσοστό 68%. Πρώτη και με διαφορά είναι, όμως, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία προς την Κω, αφού φτάνει το 192%!