Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Κρήτη: Οι καλλονές της νύχτας και τα ένοχα μυστικά τους
Η αστυνομία άρχισε να σκαλίζει την υπόθεση και η μία αποκάλυψη άρχισε να διαδέχεται την άλλη. Πίσω από τα χαμόγελα κρυβόταν το αληθινό τους πρόσωπο...


Μαφιόζικο κύκλωμα με πρωταγωνιστή σεσημασμένο άνθρωπο της νύχτας ξήλωσε η ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο στη διάρκεια επιχείρησης της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και των Ειδικών Δυνάμεων που χτύπησαν μεθοδικά και ακαριαία πετυχαίνοντας την ταυτόχρονη σύλληψη 8 βασικών μελών του. Σε κρύπτη σε εγκαταλελειμμένο σπίτι το οποίο είχαν κλειδαμπαρώσει βρέθηκε καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ενώ στη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια και το μπαρ του 59χρονου, βρέθηκαν ποσότητες χασίς και μέρος της παρτίδας κοκαΐνης που είχαν προλάβει να μοιράσουν στην πολυάριθμη πελατεία τους.

Μόνο στο διάστημα από τις 19 Ιουλίου που ξεκίνησε η παρακολούθηση τους έως τις 16 Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί από τους αστυνομικούς της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος τουλάχιστον 40 περιπτώσεις αγοραπωλησίας ποσοτήτων κοκαΐνης. Οι αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος προκαλούν αίσθηση. Καλλίγραμμες καλλονές δούλευαν για λογαριασμό του 59χρονου μοιράζοντας κοκαΐνη στους πελάτες.

Εκτός από τις δυο 25χρονες Ρουμάνες που συνελήφθησαν, όπως προκύπτει από τη δικογραφία ο 59χρονος είχε στρατολογήσει τόσο τον 38χρονο γιο του αλλά και την 55χρονη σύζυγο του η οποία αν και δεν συνελήφθη, φέρεται να εμπλέκεται στην περίπτωση της υδροπονικής καλλιέργειας που μεγάλωνε δίπλα στο σπίτι τους.

Η μια από τις Ρουμάνες καλλονές φέρεται να κατείχε κομβικό ρόλο στο συντονισμό των υπολοίπων μελών του κυκλώματος. Ενός Σύριου, ενός Αλβανού και δύο Ελλήνων ενώ κρατούσε και το ταμείο της οργάνωσης καθώς ο 59χρονος που είχε εκτίσει κάθειρξη 17 ετών για εμπόριο ναρκωτικών και είχε αποφυλακιστεί πριν από 1,5 χρόνο, προσπαθούσε να φαίνεται «καθαρός» στα μάτια των διωκτικών αρχών. Οι 8 συλληφθέντες πέρασαν το πρωί το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου και αφού ασκήθηκαν σε βάρος τους κακουργηματικές διώξεις έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη...