Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

ΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ Ο ΕΠΙΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ !!                      Χανιά: Κατέρρευσε ο Επιπρομαχώνας του Αγίου Δημητρίου

Απίστευτη καταστροφή με κατάρρευση του Επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου στην οδό Ντουνόπαπα στην Παλιά Πόλη των Χανίων και για όσους μπορούν να κατατοπιστούν καλύτερα, απέναντι από το γνωστό ως λεγόμενο και σχολείο της Βασίλισσας.

Προφανώς η σφοδρή βροχόπτωση έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στον Επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου, που κατέρρευσε λίγο μετα τη 1:30 το μεσημέρι καταπλακώνοντας και ένα Ι.Χ.

Επιπρομαχώνας Lando ή Schiavo ή Αγίου Δημητρίου

Ο επιπρομαχώνας αυτός καλύπτει τη νοτιοδυτική γωνιά των ενετικών οχυρώσεων και πήρε το όνομα του από την ομώνυμη ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που υπήρχε στην περιοχή «Κρύο Βρυσάλι».

Ο ομώνυμος κυκλικός επιπρομαχώνας, διατηρείται εξολοκλήρου με αρκετές ανακατασκευές στην κορυφή του οποίου αποκαλύφθηκε μετά από ανασκαφική έρευνα το parapetto και οι κανονιοθυρίδες. Η 13η εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων πραγματοποίησε την αποκατάσταση του συγκεκριμένου επιπρομαχώνα.

.