Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

ΚΡΗΤΗ ΧΑΝΙΑ ΜΠΛΟΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ !!

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων συνεχίζει τον αγώνα της και παραμένει στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες καλούν τους πολίτες να στηρίξουν την κινητοποίησή τους, αποκλείοντας την εθνική οδό.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων αναφέρει:

«Οι αγωνιζόμενοι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν χθες το μεσημέρι σε συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που τους ξεκληρίζει.Οι αποκλεισμοί του δρόμου θα είναι καθημερινοί και θα γίνονται το μεσημέρι.
Σήμερα Πέμπτη 26/1 στις 12 το μεσημέρι καλούνται όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να δώσουν δυναμικό παρών στο μπλόκο για αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Επίσης την Παρασκευή 27/1 στις 11πμ θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Χανίων.

Τέλος καλούμε να παρθεί άμεσα πίσω η χθεσινή υπουργική απόφαση που καταργεί την προηγούμενη διάταξη που προέβλεπε ότι οι οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ δεν μεταβιβάζονται στο ΚΕΑΟ .Πλέον στο καθεστώς μέτρων αναγκαστικής είσπραξης μεταφέρονται όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.»