Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

ΗΡΑΚΛΕΙΟ !! ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΜΕΑ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ. ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΤΟΥ ΡΙΟ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ !!


Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ στο κέντρο Κουρήτες, στο Ηράκλειο,όπου το Σωματείο ΑμεΑ «Μεγαλόνησος» έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του πραγματοποιώντας παράλληλα τιμητικές βραβεύσεις σε κορυφαίους αθλητές που συμμετείχαν στην Παραολυμπιάδα του Ρίο αλλά και σε εκπροσώπους θεσμικών φορέων.

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης, ο Παύλος Μάμαλος, ο Σετζόν Φερνάντες, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης και η συνοδός αθλήτρια Πατρώνη Κατερίνα, ο Δημήτρης Σενεκίδης, ο Δημήτρης Μπακοχρήστος, η Δήμητρα Κοροκίδα, ο Νίκος Πανανός και ο συνοδός αθλητής Ανδρέας Κεραμίδας, η Άννα Ντέτα και η συνοδός αθλήτρια Χριστίνα Ντέτα, ήταν οι αθλητές εκείνοι που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση λαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο.Στην εκδήλωση έγιναν και τέσσερις ακόμα ειδικές βραβεύσεις στους:
Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την προσφορά του και την αμέριστη στήριξή του προς το σωματείο μας τα τελευταία χρόνια.
Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής καθώς και της ΕΑΟΜ ΑμεΑ κ. Γιώργο Φουντουλάκη για την προσφορά τους στον Αθλητισμό Ατόμων με Αναπηρία.
Πατέρα Νικόλαο Τζαγκαράκη για την εθελοντική του προσφορά προς τα Άτομα με Αναπηρία καθώς και για τις πολλές του εθελοντικές δράσεις.
Χορηγό του σωματείου τα 2 τελευταία χρόνια, ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ JUNIOR ACADEMYΣτην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, που ευλόγησε την κοπή της Βασιλόπιτας, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, αρκετοί ακόμα επίσημοι και πλήθος κόσμου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με κρητικό γλέντι με τον Βασίλη Σταυρακάκη και τον Ψαραντώνη.                                                           «Η Μεγαλόνησος»

Η «Μεγαλόνησος» είναι το μεγαλύτερο αθλητικό σωματεία ΑμεΑ στην Κρήτη και ένα από τα κορυφαία στην Ελλάδα. Στο δυναμικό του ανήκουν μερικοί από τους κορυφαίους Παραολυμπιονίκες της χώρας μας όπως Ταιγανίδης Χαράλαμπος, Καπελλάκης Γιώργος, Στεφανουδάκης Μανώλης, Τσαπατάκης Αντώνης, Καραούζας Κωσταντίνος.

Σκοπός του σωματείου είναι να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα με αναπηρία σε επαφή με τον αθλητισμό, όχι με αυτοσκοπό τον πρωταθλητισμό αλλά μέσω αυτού να μπορέσουν να επωφεληθούν από τα ευεργετήματα που προσφέρει ο αθλητισμός όπως ποιότητα ζωής, ισότιμη ένταξη στην κοινωνία κ.α.