Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

!! ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΛΛΑΚΗΣ !! Ο ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΣΠΡΩΞΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΜΕΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΣΕ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ !!Γ. Καπελλάκης: Έδειξε το δρόμο στους ήρωες του αθλητισμού


Το όνομα του έγινε...οδός στο χωριό του (Ασίτες)! Έγινε και στη Νεάπολη Λασιθίου που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από τη γενέτειρά του! Κυρίως όμως, έγινε όνομα-πρότυπο αφού αυτός-τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης-άνοιξε το δρόμο για τους αθλητές ΑμΕΑ! Ο Γιώργος Καπελλάκης είναι ένας άνθρωπος που βρήκε... στο νερό της πισίνας το οξυγόνο που ήθελε για να συνεχίσει τη ζωή του όταν... αυτή δεν του φέρθηκε καλά!
Και όπως μας λέει-εξακολουθώντας να γράφει "Αθλητικές Ιστορίες" δίνοντας το παράδειγμα στους νεότερους- "ο αθλητισμός είναι ζωή!" Είναι γεγονός πως με πολλή δουλειά και έχοντας μεγάλες ικανότητες στην κολύμβηση έφτασε σε τεράστιες επιτυχίες! Παραδεχεται όμως πως όταν έκανε την αρχή δεν είχε τις μεγάλες διακρίσεις μέσα στο μυαλό του "Όχι, κάθε άλλο! Ξεκίνησα να κάνω αθλητισμό και όχι πρωταθλητισμό! Δε με ενδιέφερε αρχικά το που θα φτάσω αλλά να κάνω το ταξίδι! Σίγουρα σήμερα μπορώ να αισθάνομαι όμορφα για όσα πέτυχα αλλά όλα ξεκίνησαν πέρνωντας την απόφαση να αθλούμαι", μας λέει ο Γιώργος. Πρόεδρος του αθλητικού σωματείου ΑμΕΑ "Μεγαλόνησος" ο Καπελλάκης που μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος γιατί "έβαλε" στον αθλητισμό και τον σπουδαίο Μανόλη Στεφανουδάκη, είναι σημείο αναφοράς για όλους τους Παραολυμπιονίκες! Άλλωστε η παρουσία του και στο Ρίο το 2016 ήταν καταλυτική για πολλά παιδιά που ανέβηκαν στο βάθρο! Την ερχόμενη Παρασκευή τους περιμένει στο Ηράκλειο και το κέντρο "Κουρήτες" για να τους τιμήσει με τον δικό του τρόπο. Και να τον τιμήσουν και οι ίδιοι γιατί αυτοί που έκαναν την αρχή πρέπει πάντα να είναι σε περίοπτη θέση! Ο Γιώργος το φωνάζει με κάθε τρόπο: "Ελάτε στον αθλητισμό. Ακόμα και αν στο δρόμο της ζωής σας παρουσιάστηκε ένα μεγάλο εμπόδιο με τον αθλητισμό θα το περάσετε! Καποια στιγμή τα έβλεπα και εγώ όλα μαύρα! Σύντομα όμως ένιωσα διαφορετικά, βρήκα το νόημα για να συνεχίσω!"
                                                                                                                                                                    ρ                                                                                                                                                         Παράλληλα, όπως το έκανε πριν λίγες ημέρες και ο Μανόλης Στεφανουδάκης ο Γιώργος Καπελλάκης δίνει βάρος στα αιτήματα των αθλητών ΑμΕΑ και των Παραολυμπιονικών που πρέπει να δικαιωθούν: "Είναι πολύ σοβαρό το θέμα! Όντως πρέπει να δοθεί μια λύση με τις αποζημιώσεις! Σωστά είπε ο Μανόλης ο Στεφανουδάκης πως δεν πρέπει να απογοητευτούν τα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο μας! Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μπουν σε αυτόν και είναι κρίμα και άδικο μέσα στην εποχή της κρίσης να μην έχουν όλοι ένα χέρι βοηθείας! Εγώ ήμουν τυχερός γιατί πρόλαβα να κάνω πράγματα πριν την κρίση αλλά σε όποια εποχή και αν ζούμε πρέπει ο αθλητισμός και ειδικά για ανθρώπους που δίνουν καθημερινά μια μάχη της ζωής να έχει τη δική του προστασία! Να επενδύουν όλοι για να έρχονται και τα κέρδη..."

         Η ζωή του και οι μεγάλες διακρίσεις
Ο Γιώργος Καπελλάκης γεννήθηκε στις 26 Νοέμβρη του 1973 στο Ηράκλειο της Κρήτης και κατάγεται από το χωριό Άνω Ασίτες του δήμου Ηρακλείου.
Μετά από ατύχημα που είχε στην περίοδο της στρατιωτικής θητείας του κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού.
Από το 2002 μέχρι και το 2010 ήταν πρωταθλητής Ελλάδας στην κολύμβηση στην κατηγορία του (S2) και κάτοχος των πανελλήνιων ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο, 100 μ. ελεύθερο, 200 μ. ελεύθερο, 50 μ. ύπτιο.
Είναι μέλος της εθνικής ομάδας κολύμβησης ατόμων με αναπηρίες μέχρι σήμερα.
Στους παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μ. ύπτιο, την πέμπτη θέση στα 50 μ. ελεύθερο και την όγδοη θέση στα 200 μ. Ελεύθερο.
Το 2005 στο παγκόσμιο κύπελλο στο Μάντσεστερ της Αγγλίας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50 μ. ελεύθερο.
Το 2006 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ντέρμπαν της Νοτιάς Αφρικής κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μ. ύπτιο την τέταρτη θέση 50 μ. ελεύθερο και την πέμπτη θέση στα 100 μ. ελεύθερο.
Το 2007 στο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. ελεύθερο.
Το 2008 στους παραολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 50 μ. ελεύθερο με νέο πανευρωπαϊκό ρεκόρ, το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μ. ελεύθερο και το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ. ελεύθερο και 50 μ. ύπτιο.
Το 2009 στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ισλανδία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο, το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. ελεύθερο, την τέταρτη θέση στα 50 μ. ελεύθερο και την πέμπτη θέση στα 200 μ. ελεύθερο.
Την ίδια χρονιά στο παγκόσμιο κύπελλο στο Μάντσεστερ της Αγγλίας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50 μ. ύπτιο, όπως και δυο χρυσά μετάλλια στα 50 μ. και 100 μ. ελεύθερο στο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
Το Δεκέμβριο του 2009 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών μετά από ψηφοφορία τον ανέδειξε ως τον κορυφαίο αθλητή με αναπηρία της χρονιάς.