Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Η καθαρίστρια του ΤΕΙ Χανίων «φέσωσε» το Ίδρυμα με τηλεφωνήματα σε αστρολόγους
Μια πρωτοφανή υπόθεση που προκάλεσε ζημιά χιλιάδων ευρώ στο ΤΕΙ Κρήτης από τηλέφωνα που έγιναν σε τετραψήφιους αριθμούς αστρολόγων αποκαλύπτει το Flashnews.gr.

Το κορυφαίο είναι ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου στα Χανιά το υπεύθυνο άτομο για τα τηλεφωνήματα αυτά, αθωώθηκε καθώς όπως είπαν οι δικαστές στην απόφαση του, από τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα δεν παρακωλύθηκε η ομαλή λειτουργία του ιδρύματος καθότι αυτά γίνονταν τα Σαββατοκύριακα.

Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του ΤΕΙ Κρήτης, ο πρόεδρος του οποίου κ. Ευάγγελος Καπετανάκης μιλώντας στο Flashnews.gr ανέφερε πως «με τον τρόπο αυτό το μήνυμα που δίδεται είναι πως όποιος θέλει μπορεί να μπαίνει στο ΤΕΙ τα Σαββατοκύριακα και να κάνει ότι θέλει».

Όπως επεσήμανε ο κ. Καπετανάκης «κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει νομικό κενό το οποίο δεν καλύπτει παράνομη είσοδο σε δημόσιους φορείς και σε αυτή την περίπτωση έγινε μια υπερβολικά λιτή ερμηνεία αυτής της νομοθεσίας και έτσι βρέθηκε ότι το ΤΕΙ μπορεί να μένει ανοιχτό σε οποιονδήποτε θέλει να κάνει παράνομες πράξεις».

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Το 2011 διαπιστώθηκαν «φουσκωμένοι» τηλεφωνικοί λογαριασμοί στο παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης και όπως είπε ο κ.Καπετανάκης, μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως τα τηλέφωνα αυτά ήταν προς τετραψήφιους αριθμούς (αστρολόγων κλπ) τα Σαββατοκύριακα.

Από το ΤΕΙ υπεβλήθη μήνυση κατά πρώην καθαρίστριας του ιδρύματος η οποία – σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ – έμπαινε σε χώρους του ιδρύματος τα Σαββατοκύριακα, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που είχε κρατήσει από την περίοδο κατά την οποία εργαζόταν εκεί.

Μάλιστα ο κ.Καπετανάκης έκανε λόγο για διενέργεια έξι – επτά τηλεφωνημάτων κάθε Σαββατοκύριακο σε συγκεκριμένους αστρολόγους μέσω συγκεκριμένων παρόχων και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα «από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011, οπότε συνελήφθη και συνοδεία καθηγητών οδηγήθηκε στην ασφάλεια».

Η υπόθεση από την οποία προκλήθηκε ζημιά ύψους 2.270 ευρώ στο ΤΕΙ, εκδικάστηκε την Τετάρτη στα Δικαστήρια Χανίων χωρίς να εμφανιστεί η υπόδικος ούτε ο δικηγόρος της.

Παρόλα αυτά ο κ.Καπετανάκης ο οποίος παρέστη στο δικαστήριο, ανέφερε πως «μας κατέπληξε μια απόφαση η οποία μας λέει ότι δεν στοιχειοθετείται ενόχληση του φορέα σας από αυτή την δραστηριότητα και κηρύσσεται αθώα».