Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

ΑΘΩΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥΑθωώθηκε σήμερα από το Εφετείο Χανίων ο πρώην δήμαρχος Ρεθύμνου, Δημήτρης Αρχοντάκης για την υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος του δήμου ποσού ύψους 963.360,85 ευρώ που δημιουργήθηκε τα έτη 2002-2003, ενώ την ίδια στιγμή το δικαστήριο μείωσε την ποινή του ειδικού ταμία από τα 19 χρόνια, που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα σε έξι χρόνια.

Ο ειδικός ταμίας καταδικάστηκε σε ποινή πέντε χρόνων για το αδίκημα της απιστίας και σε τρία χρόνια για το αδίκημα της υπεξαίρεσης του ποσού των 136.500 ευρώ, και με τη συγχώνευση η κάθειρξη είναι συνολικά έξι χρόνια.

Σημειώνεται ότι, πρωτόδικα ο πρώην ειδικός ταμίας είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 19 ετών για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ, συνολικού ποσού άνω των 150.000 ευρώ, της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας, ενώ ο πρώην δήμαρχος είχε καταδικαστεί σε ποινή 13 ετών για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ, συνολικού ποσού άνω των 150.000 ευρώ.

Ουσιαστικά το δικαστήριο αποδέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα που ήταν αθωωτική για τον πρώην δήμαρχο, ενώ και για τον ειδικό ταμία πρότεινε να καταδικαστεί για τα συγκεκριμένα αδικήματα.