Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ !!Μια ημέρα μετά την ηχηρή αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στην πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης περί συγχώνευσης του 8ου Δημοτικού Σχολείου με το 1ο Δημοτικό Σχολείο, η συνέχεια δόθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, καθώς στο τραπέζι έχουν μπει νέα δεδομένα.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου, είχαν πολύωρη συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Τερζάκη, τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Αποστολάκη και τον Προϊστράμενο Επιστημονικής - Παιδαγωγικής Καθδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Περικλειδάκη. Στο πλευρό των γονέων ήταν για μια ακόμα φορά η Ομοσπονδία Γονέων του Νομού Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Μουδάτσου και ο αιρετός ΠΥΣΠΕ κ. Νίκος Ζαμπουλάκης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο σύλλογος Γονέων τόνισε την αντίθεσή του απέναντι στην υποβάθμιση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και ζήτησε την απόσυρση της επίμαχης πρότασης από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καταθέτωντας παράλληλα σειρά προτάσεων με στόχο την ενίσχυση του σχολείου, του μαθητικού και διδακτικού τουο προσωπικού, επισημαίνοντας και την χθεσινή δέσμευση της δημοτικής αρχής και όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι φορείς της εκπαίδευσης σημείωσαν από την πλευρά τους -μεταξύ άλλων- τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με την λειτουργία των σχολείων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου του Ηρακλείου λόγω του μικρότερου αριθμού των μαθητών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως αποφασίστηκε, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ο Σύλλογος θα προσκαλέσει όλους τους γονείς του 8ου Δημοτικού Συμβουλίου σε έκτακτη γενική συνέλλευση στην οποία θα δώσουν το παρόν, τόσο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Τερζάκης, όσο και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Αποστολάκης, προκειμένου να συνεχιστεί η διαβούλευση ώστε να δρομολογηθούν οι κατάλληλες λύσεις για το σχολείο. Μάλιστα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα προσκαλέσει στην συνάντηση αυτή και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ηρακλείου για θέματα Παιδείας κ. Γιώργο Βλαχάκη, ώστε συλογικά να δρομολογηθούν οι λύσεις που απαιτούνται ώστε το σχολείο να παραμείνει ανοικτό και ενισχυμένο, αποτελώντας ένα ζωντανό κύτταρο για ολόκληρη την περιοχή