Οι Ηρακλειώτες αγαπούν το kickboxing και έχουν αγκαλιάσει το Σύλλογο «Karousis Team»




Ο Μιχάλης Καρούσης, ο γνωστός αθλητής από το Ηράκλειο, πήρε το 2015 την απόφαση να μεταλαμπαδεύσει στους Ηρακλειώτες τη γνώση και την εμπειρία του από τα ρινγκ και να αποκαλύψει τα μυστικά του kickboxing, τα οποία κατέχει όσο λίγοι!

Έτσι οι Ηρακλειώτες πλέον, έχοντας ως κίνητρο και τις πολύ καλές τιμές, μπορούν να ενταχθούν σε μια σχολή που ξεχωρίζει για το οικογενειακό περιβάλλον και φυσικά την άρτια εκπαιδευτική διαδικασία, με την εγγύηση να ακούει στο όνομα του δασκάλου της, του Μιχάλη Καρούση!

Ο ίδιος μιλάει αποκλειστικά για τη σχολή, τα σχέδια του, αλλά και το ίδιο το άθλημα, σε μια συνέντευξη που είναι βέβαιο πως θα δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που θέτουν ως σήμερα όσοι επιθυμούν ή όσοι ασχολούνται με τα μαχητικά αθλήματα

Ποιος είναι ο Μιχάλης Καρούσης. Πως ξεκινήσατε την ενασχόληση σας με τα μαχητικά αθλήματα;

«Άρχισα να ασχολούμαι από το 1995 με τα μαχητικά αθλήματα με πρώτο δάσκαλο τον Θανάση Βουλγαρίδη. Εκεί έμεινα ως τα 18 μου. Έπαιξα στο διάστημα αυτό κάποιους αγώνες σε παγκρήτιο επίπεδο και κατέκτησα δύο παγκρήτια πρωταθληματα, ενώ ταξίδεψα ως την Πάτρα όπου πήρα εκεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα της ΠΕΚ το 1997. Όταν επέστρεψα από φαντάρος πήγα στη σχολή του δασκάλου Κωστή Δαμαβολίτη με τον οποίο κατέβηκα σε αρκετούς αγώνες, ερασιτεχνικούς, ημιεπαγγελματικούς και επαγγελματικούς εντός Ελλάδας. Αυτός ήταν που με ολοκλήρωσε σαν αθλητή και μετέπειτα σαν εκπαιδευτή».







Όλη αυτή τη Γνώση από το 1995 αποφασίσατε να τη μεταδώσετε σε όποιον επιθυμεί να έρθει σε επαφή με τα μαχητικά αθλήματα. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή την προσπάθεια

«Ξεκινήσαμε πέρυσι τη λειτουργία της Σχολής. Ειδικά φέτος το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο, κάτι που είναι πολύ ευχάριστο. Το άθλημα ανεβαίνει συνεχώς σε τεχνικό επίπεδο, αλλά και σε άλλα επίπεδα. Στόχος μας στη Σχολή είναι όλοι να μπορέσουν να μάθουν τα μυστικά του αθληματος. Η εκπαίδευση ενός φυσικού ταλέντου είναι εύκολη υπόθεση. Εμείς έχουμε θέσει ως στοίχημα να εκπαιδεύουμε και να βοηθήσουμε να κατακτήσουν πράγματα άνθρωποι που δεν έχουν ταλέντο για να αποκτήσουν πυγμαχικό χαρακτήρα. Έχουμε παιδιά τα οποία αν τα έβλεπε κανείς την πρώτη μέρα δε θα πίστευε ότι θα μπορούσαν να τα καταφέρουν. Όμως λίγους μήνες μετά η δουλειά που έχει γίνει και τα αποτελέσματα μας έχουν εκπλήξει όλους και με κάνουν να φουσκώνω από περηφάνια».







Πείτε μας για τα τμήματα και τη Σχολή σας. Αυτό που γίνεται στην «Karousis Team» φέτος είναι εκπληκτικό. Οι Ηρακλειώτες σας έχουν αγκαλιάσει. Ετσι δεν είναι;

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, αφού σε σχέση με πέρυσι έχουμε περισσότερες συμμετοχές στα τμήματα. Έχουμε ένα παιδικό τμήμα, στο οποίο έχουμε στόχο να εξελίσσουμε τους χαρακτήρες των παιδιών. Για παράδειγμα αν ένα παιδί είναι χαμηλή αυτοεκτίμηση το βοηθάμε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Ενώ αν ένα παιδί είναι ζωηρό, το βοηθάμε να ισορροπήσει και να μάθει να λειτουργεί μέσα στην ομάδα, με κανόνες. Τα παιδιά μπορούν να ξεκινούν τα μαθήματα από τα 4.5 ή 5 χρόνια της ηλικίας τους. Από τα 12 περίπου και μετά μιλάμε για τα τμήματα των ενηλίκων. Που είναι μεικτά τμήματα αποτελούμενα από αρχάριους και έμπειρους αθλητές. Χωρίζουμε βέβαια τις τεχνικές των έμπειρων και των αρχάριων, αλλά υπάρχουν και κοινές ασκήσεις».

Η συνύπαρξη έμπειρων και αρχάριων είναι και ένα από τα κλειδιά για την σωστή εκπαίδευση;

«Βέβαια. Όλες οι ασκήσεις γίνονται με προσοχή, όπως και τα sparring. Αυτό που θέλω να πω σε όλο τον κόσμο είναι πως το kickboxing δεν είναι ένα άθλημα βάρβαρο. Είναι ένα άθλημα που έχει να κάνει με τη συνεργασία προπονητή και αθλητή, εχει να κάνει με στρατηγική και τεχνική. Απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Άντρες και γυναίκες. Σε αυτή τη διαδικασία λοιπόν οι έμπειροι αθλητές βοηθούν τους αρχάριους να μάθουν τα μυστικά του αθληματος. Όλοι μαζί μαθαίνουν τι σημαίνει σεβασμός. Ολοι μαζί μετέχουν στις προπονήσεις με στόχο να αποκομίζουν πράγματα από αυτές και να φεύγουν πάντα με το χαμόγελο».







Φυσικά στη Σχολή υπάρχουν προγράμματα για όλους ώστε να είναι ικανοποιημένοι όλοι. Ποιες ώρες γίνονται τα μαθήματα;

«Καταρχήν να πούμε ότι υπάρχει μια ποικιλία στα μαθήματα, τα οποία γίνονται καθημερινά. Κάθε μέρα από Δευτέρα ως Παρασκευή η σχολή λειτουργεί από τις 5 μμ. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 6μμ, στις 7.30 μμ και στις 9 μμ. Το Σάββατο υπάρχει μια προπόνηση στις 1 το μεσημέρι ενώ τα μαθήματα για το παιδικό τμήμα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 5 μμ. Το πρόγραμμα εκγύμνασης και εκμάθησης στη διάρκεια της εβδομάδας ποικίλλει και διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες των τμημάτων. Και τέλος το Σάββατο έχουμε μια προπόνηση crossboxing στην οποία δουλεύουμε μικρούς χρόνους σε μεγάλες εντάσεις. Κάνουμε ασκήσεις με το σώμα μας για να καλλιεργούμε την αντοχή μας»





Κλείνοντας να πούμε ότι το kickboxing είναι για όλους…

«Φυσικά. Αυτό πρέπει να τονίσουμε. Το kickboxing είναι για όλους, ανεξαρτήτως, ηλικίας, φύλου κτλ. Απευθύνεται σε όλους και μέσα από την άσκηση που κάνουμε γυμναζόμαστε με ολοκληρωμένο τρόπο και πάνω από όλα οικονομικά, αφού πέρα από τις πολύ καλές τιμές, διαθέτουμε και πολύ οικονομικά πακέτα»


Επισημαίνεται ότι στη σχολή «Karousis Team» που λειτουργεί στην οδό Μάχης Κρήτης 41 μπορεί να βρει κανείς – πέρα από το χώρο και τις εγκαταστάσεις- κάτι που συναντά σπάνια σε τέτοιες σχολές: Το οικογενειακό περιβάλλον και τη συνεχή καθοδήγηση από το δάσκαλο. «Στο χώρο μας θα τον υποδεχτούμε σαν να είναι η οικογένεια μας και από εκεί και πέρα ξεκινά ένας δρόμος γνώσης για τις πολεμικές τέχνες. Όσοι επιθυμούν παραπάνω πληροφορίες μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 6940544517.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της σχολής: