Ηράκλειο: Δικαίωση πολίτη που τα έβαλε με τις παρανομίες των δήμων και τη διαπλοκή



Στην ανάκληση της άδειας κυκλοφοριακής σύνδεσης του πρατηρίου υγρών καυσίμων της αλυσίδας Θ. Ευαγγελόπουλος, στη λεωφόρο Ικάρου, απέναντι από τη ΣΕΑΠ, προχώρησε ο δήμος Ηρακλείου. Ο δήμος είχε εκδώσει την άδεια τον Μάρτιο του 2007, χωρίς να έχει αρμοδιότητα, όπως έχουν αποφανθεί τόσο η περιφέρεια Κρήτης όσο και το Τεχνικό Επιμελητήριο, ενώ για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη και εισαγγελική έρευνα.

Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση στην οποία υπηρεσίες του πρώην δήμου Αλικαρνασσού, του δήμου Ηρακλείου αλλά και της περιφέρειας έκαναν τα στραβά μάτια, έδωσαν άδειες για τη λειτουργία του πρατηρίου, παρά το νόμο και χωρίς προϋποθέσεις, όπως έχει καταγγελθεί, ενώ κάποιες εμπλέκονται ακόμα και σε παραποίηση εγγράφου. Στην ουσία είναι μια πολύχρονη μάχη ενός πολίτη, όχι με τη γραφειοκρατία των υπηρεσιών, αλλά με τα "στραβά μάτια" που έκαναν σε παρανομίες και παρατυπίες. Κι ενώ από όλες τις εξελίξεις ο πολίτης δικαιώνεται, καθώς αποδεικνύονται οι παρατυπίες και οι παρανομίες των υπηρεσιών με ανάκληση αδειών που οι ίδιες χορήγησαν ή ακόμα και με πειθαρχικές διώξεις από το ΤΕΕ μηχανικών που έχουν εμπλακεί στις αδειοδοτήσεις και την παραποίηση εγγράφου, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει απειληθεί από το δήμο με την απώλεια της περιουσίας του ή συνεχίζει να απειλείται από αστυνομικούς, που παρά τις αποφάσεις, συνεχίζουν να υπερασπίζονται μια παρανομία!

Κι αυτά όλα συμβαίνουν ακόμα και μετά την οριστική ανάκληση της άδειας από την περιφέρεια Κρήτης, τον Δεκέμβριο του 2015.

Η νέα εξέλιξη, με την ανάκληση της κυκλοφοριακής σύνδεσης, αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τα όσα παράνομα ή παράτυπα έχουν γίνει από τις υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια.

Στην απόφαση ανάκλησης, που εκδόθηκε την 1η Νοεμβρίου 2016 από το τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του δήμου Ηρακλείου κι ενώ είχε προηγηθεί σχετική αίτηση από τον πολίτη, δια του εκπροσώπου του, μηχανολόγου μηχανικού, Ζαχαρία Ασσαριωτάκη, αναφέρεται ότι η ανάκληση γίνεται επειδή πλέον δεν συντρέχουν οι απαιτούμενες νόμιμες προϋποθέσεις.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν υπήρξαν ποτέ αυτές οι προϋποθέσεις, αλλά και γιατί η απόφαση ανάκλησης της κυκλοφοριακής σύνδεσης δεν επικαλείται καν την οριστική ανάκληση της άδειας από την περιφέρεια.

Δείτε το σχετικό έγγραφο και την αίτηση που είχε κάνει η πλευρά του πολίτη





Οι πληροφορίες αναφέρουν τώρα ότι η δεύτερη επιχείρηση που λειτουργεί στην περιοχή (ΜΕΤΡΟ) και στην οποία ο δήμος Αλικαρνασσού πούλησε τμήμα του οικοπέδου που είχε παράλληλα μισθώσει στο πρατήριο (περίπου 1,2 στρ. στο οποίο βρίσκονται οι δεξαμενές καυσίμων), έχει αποφασίσει να προσφύγει κατά του δήμου Ηρακλείου, που είναι ο διάδοχος φορέας και άρα ιδιοκτήτης της έκτασης, καθώς τώρα υφίσταται τις συνέπειες μιας ιστορίας για την οποία δεν ήξερε και δεν είχε εμπλοκή. Πολύ περισσότερο που στο συμβόλαιο αγοράς της έκτασης, που έγινε στις 28 Μαρτίου 2008, ο τότε δήμαρχος Αλικαρνασσού, Βαγγέλης Σισσαμάκης, ανέφερε ότι το οικόπεδο ήταν απαλλαγμένο από μισθωτική σχέση, ενώ ο ίδιος (με την ιδιότητα του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΠΑΝΑΛ) είχε υπογράψει τον Σεπτέμβριο του 2006 το συμφωνητικό μίσθωσης με τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου!