Κρήτη: Εν ενεργεία Αντιδήμαρχος κατηγορείται για απάτη!



Στο εδώλιο του κατηγορουμένου εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Δήμου του Νομού Χανίωνκαι οι «συν αυτώ» βαρυνόμενος με κατηγορίες για τα ποινικά αδικήματα της απάτης και τηςπλαστογραφίας.

Η ιστορία είχε ξεκινήσει περίπου πριν μία 5ετία, όπου τότε μαζί με τους συνεργούς του, είχαν κατηγορηθεί για απάτη και πλαστογραφία, εις βάρος Χανιωτών επιχειρηματιών, με σκοπό να τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά. Μάλιστα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στην υπόθεση ενεπλάκη και γνωστή τραπεζικός, η οποία όμως πριν «σκάσει» η ιστορία παραιτήθηκε από την θέση της.
Μετά από αρκετές αναβολές το πρώτο δικαστήριο έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, όπου το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο καταδικάσθηκε πρωτόδικα με ποινή φυλάκισης 7 μηνών, ενώ επιβλήθηκαν ποινές και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Έχει ασκηθεί ήδη έφεση και αναμένεται η απόφαση του Εφετείου, όπου θα κρίνει την υπόθεση τελεσιδίκως.
Απορίας άξιον βέβαια είναι το γεγονός ότι, ενώ βαρυνόταν με τις ως άνω κατηγορίες, διετέλεσε για μεγάλο διάστημα και Αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών στο Δήμο του.
Εάν τελικά καταδικασθεί, κατά τον νόμο εκπίπτει του αξιώματος του, ενώ πολιτικοί κύκλοι αναφέρουν με νόημα ότι θα πρέπει να παραιτηθεί και ο Δήμαρχος που τον επέλεξε καθότι γνώριζε την περίπτωση του Αντιδημάρχου του.
http://rpntv.gr/