Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Το ευφάνταστο σποτ για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης: Η ντοπιολαλιά που σαρώνει το διαδίκτυο! (vid)

Το διαφημιστικό σποτ του Ημιμαραθωνίου Κρήτης κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να κάνει τον γύρο της Ελλάδας, με χιλιάδες προβολές και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο, παρουσιάζει η αναφορά της λέξης «Αφορδακός», η οποία συνειδητά δεν μεταφράστηκε. Οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων ήταν ίσως οι μόνοι που κατάλαβαν τι εννοούσε πραγματικά ο Γιώργης, όταν έλεγε «ήρθε από πίσω μου σαν τον Αφορδακό το Μανωλιός του Φραγκιού και με προσπέρασε».

Κι αυτό, γιατί στην Κρήτη, αφορδακός δεν λέγεται μόνο ο βάτραχος, όπως τονίζει ο Αθλητικος Συλλογος Υγείας. Όπως λίγοι ίσως γνωρίζουν, Αφορδακός είναι το επώνυμο γνωστής οικογενείας αθλητών μεγάλων αποστάσεων.
Αφορδακός Γιώργος: Είναι ο καλύτερος Κρητικός μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών, με καλύτερο χρόνο σε Μαραθώνιο 2.17.08 το έτος 1988. Γεννήθηκε στην Κριτσά Λασιθίου το 1958 και είναι πτυχιούχος της Γυμναστικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Αθήνας. Μέλος επί σειρά ετών της ελληνικής εθνικής ομάδας στίβου και της εθνικής ομάδας ενόπλων δυνάμεων εκπροσωπώντας την ελληνική αστυνομία.
Αφορδακός Μιχάλης: Γεννήθηκε στην Ιεράπετρα, είναι πρώην αθλητής μεγάλων αποστάσεων, με πολλές διακρίσεις και καλύτερο χρόνο στο Μαραθώνιο 2.38.10. Προπονητής και επικεφαλής της ομάδας Afordakos Team. Προπονεί αθλητές μεγάλων αποστάσεων όπως ο Σηφάκης Μανώλης, Αχλάτη Μαρίνα και Μαστοράκη Γιώργο.
Οπότε όταν τρέχετε και κάποιος σας αποκαλέσει «Αφορδακό», να ξέρετε ότι είναι φιλοφρόνηση.
Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης θα διεξαχθεί στις 02 Οκτωβρίου 2016 με εκκίνηση και τερματισμό το Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.
Δείτε το βίντεο!


Πηγή: flashnews.gr