"Θα σας σφάξω" - Απίστευτο σκηνικό σε καφετέρια του Ρεθύμνου!




Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη (18.08.2016) σε καφετέρια στο Ρέθυμνο της Κρήτης, όταν έφτασε κλιμάκιο ελεγκτών για φορολογικό έλεγχο. «Θα σας σφάξω, φύγετε από εδώ!» ήταν η απειλή του ιδιοκτήτη που δεν έκοβε αποδείξεις.

Όλα συνέβησαν σε καφετέρια που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που έκανε τον έλεγχο στην ταμειακή μηχανή του καφέ διαπίστωσε πως δεν είχαν κοπεί οκτώ αποδείξεις σε ισάριθμα τραπέζια.



Όταν διαπιστώθηκε η παράβαση, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας έγινε έξαλλος και άρχισε να απειλεί τους εφοριακούς. «Θα σας σφάξω, φύγετε από ‘δω» φέρεται να είπε. Αλλά μαζί με τους ελεγκτές της ΓΓΔΕ ήταν και άνδρας της οικονομικής αστυνομίας, ο οποίος συνέστησε στον... θερμόαιμο επιχειρηματία να ηρεμήσει.

Ξεκίνησε έτσι η διαδικασία για την επιβολή προστίμου και 48ωρου «λουκέτου» στην καφετέρια, όπως προβλέπει ο νόμος. Η άρνηση του ελέγχου μπορεί να στοιχίσει στον ιδιοκτήτη της καφετέριας λουκέτο στο μαγαζί του από πέντε μέρες έως και ένα μήνα, αφού κατηγορείται και για παρεμπόδιση φορολογικού ελέγχου. Ο επιχειρηματίας, που δεν συνελήφθη, πήρε προθεσμία πέντε ημερών για να απολογηθεί ή να κάνει ένσταση κατά του λουκέτου.