Γκιόλα: Η ομορφότερη φυσική πισίνα του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα! (εικόνες)


Αν σας αρέσει η θάλασσα και έχετε μια μικρή αδυναμία στις πισίνες, τότε η Γκιόλα θα είναι το νέο αγαπημένο σας μέρος.


Η «φυσική πισίνα» με τα καταπράσινα νερά που είναι σχηματισμένη μέσα στους βράχους βρίσκεται στη Θάσο.


Το βάθος της Γκιόλας είναι γύρω στα τρία μέτρα και ο βυθός από πέτρα. Ενδείκνυται για βουτιές καθώς τα γύρω βράχια σε… εμπνέουν και βρίσκονται σε ύψος οχτώ μέτρων, ωστόσο θέλει προσοχή επειδή μπορεί να βρεθείτε με εκδορές ακόμα και σπασμένο πόδι!








Η Γκιόλα είναι αποκομμένη και σε κοντινή απόσταση δεν πρόκειται να βρείτε τίποτα οπότε σε περίπτωση που την επισκεφτείτε προμηθευτείτε νερό και φαγητό.


Πως θα πάτε;


Η Γκιόλα βρίσκεται στο νότιο μέρος της Θάσου, μετά τη μονή Αρχαγγέλου. Στην περιοχή Αστρίς, μετά το τελευταίο ξενοδοχείο θα δείτε έναν χωματόδρομο. Ακολουθείτε τον χωματόδρομο και μόλις φτάσετε σε μία «διασταύρωση», στρίβετε αριστερά στην ανηφόρα. Εκεί που σταματάει ο δρόμος υπάρχει χώρος για πάρκινγκ. Ακολουθείτε το μονοπάτι που ξεκινάει από εκείνο το σημείο και σε 10-15 λεπτά βρίσκεστε στη Γκιόλα.



Ο θρύλος της πανέμορφης Γκιόλας


Ο θρύλος λέει ότι την πισίνα αυτή τη δημιούργησε ο θεός Δίας και μέσα της κολυμπούσε η θεά Αφροδίτη. Για το λόγο αυτό είναι γνωστή και ως «Το δάκρυ της Αφροδίτης». Σύμφωνα όμως με άλλο θρύλο, η πισίνα ήταν το μάτι του Δία με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του.



















Πηγή