Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Εντυπωσιακά γλυπτά από άμμο στην Αμμουδάρα (ΦΩΤΟ)


Το πρωτοποριακό για την χώρα μας, πιλοτικό φεστιβάλ, έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς θεατές

Μαγεύουν τα γλυπτά στην άμμο που φιλοτεχνούν οι καταξιωμένοι γλύπτες Μανώλης Χαρκούτσης, Yuriy Mysko και Lyudmyla Mysko, στην Αμμουδάρα, στο πρώτο στην Ελλάδα Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο!

Το πρωτοποριακό για την χώρα μας, πιλοτικό φεστιβάλ, έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς θεατές, οι οποίοι καθημερινά παρακολουθούν την πορεία της δουλειάς των καλλιτεχνών, πειραματιζόμενοι ταυτόχρονα και με δικές τους δημιουργίες. Καθώς αποκαλύπτονται σταδιακά τα εντυπωσιακά γλυπτά, το ύψος των οποίων αγγίζει τα τρία μέτρα, οι επισκέπτες διαπιστώνουν την υψηλή τεχνική των καλλιτεχνών, αλλά και τις δυσκολίες που έχει η γλυπτική στην άμμο.

Ταυτόχρονα όμως, το Φεστιβάλ έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και των εθνικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία σε καθημερινή βάση προβάλλουν την Αμμουδάρα και το Μαλεβίζι γενικότερα, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης βρέθηκε ξανά στο χώρο της παραλίας του Ξηροποτάμου και σε δηλώσεις του τόνισε: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το αποτέλεσμα, αλλά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και το γεγονός ότι ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια των καλλιτεχνών και υποστήριξε με την παρουσία του το φεστιβάλ, το οποίο να είστε βέβαιοι ότι θα καθιερωθεί στην Αμμουδάρα.»

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12 Αυγούστου και η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη.


Πηγή: cretapost.gr