Όσα μπορείς να κάνεις σε 7 ημέρες στην Κρήτη με βάση το Ηράκλειο!

Μετά από 2 καλοκαίρια με 3ήμερες και 4ήμερες αποδράσεις max, φέτος θα έφευγα για μια όλοκληρη συνεχόμενη εβδομάδα. Να αναφέρω ότι για μένα διακοπές για ξεκούραση υφίστανται μετά τις πρώτες 10 μέρες. Ιδανικά χρειάζονται 10 – 15 συνεχόμενες μέρες για να καθαρίσει το μυαλό, να μπει σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και να ξεκουραστεί σώμα και μυαλό από την καθημερινότητα.

Είχα 7 ημέρες λοιπόν και θα τις περνούσα στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχω πολλές καλές αναμνήσεις από το Ηράκλειο…αλλά από το χειμερινό Ηράκλειο! Ηράκλειο πήγα την πρώτη φορά που μπήκα σε αεροπλάνο στα 8 μου χρόνια και Ηράκλειο πάω τα τελευταία 2 χρόνια κάποια Σαββατοκύριακα μου. Τώρα όμως θα έβλεπα και το άλλο Ηράκλειο, το καλοκαιρινό, με τον καυτό του ήλιο, την ηρεμία του, την ξεγνοιασιά του και την ομορφιά μέσα από την απλότητα του.

Η βάση μου ένα υπέροχο σπίτι στην Αγία Πελαγία με θέα όλο το πέλαγος και με οικοδεσπότες τη φίλη μου, τους γονείς της και τον κούκλο Bobo!

Ημέρα 1η: Αθήνα – Ηράκλειο – Αγία Πελαγία – Peninsula – Κέντρο Ηρακλείου

Το ταξίδι μου ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς καθώς φτάνοντας στο αεροδρόμιο άκουσα στα μεγάφωνα το όνομα μου και αν αρχικά αναφώνησα ΟΧ, βλέποντας τη γεμάτη αίθουσα επιβίβασης και σκεπτόμενη ότι overbooking θα χουμε και θα μου ζητήσουν να αλλάξω πτήση, η συνέχεια μου έφερε χαμόγελο καθώς η #Aegeanairlines μου έκανε αναβάθμιση θέσης σε business!



Άφιξη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν.Καζαντζάκης και επόμενη κίνηση να βρω το Seicento που θα με ανεχόταν για τις επόμενες 7 ημέρες. Όταν είδα το αμαξάκι αυτό πήρα μεγάλη χαρά, ήταν το χρώμα του, ήταν ότι ήταν ένα μικρό σαραβαλάκι, ήταν ότι μου έβγαζε κάτι θετικό …δεν ξέρω πάντως το λάτρεψα και όχι μόνο εγώ αλλά όσοι μπήκαν!


ΠΑΝΤΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΛΕΜΟΝΙ ΣΙΦΟΥΝΑΣ! #DESTROYASEICENTOINCRETE

Έβαλα μπροστά το σίφουνα και ξέκινησα για Αγία Πελαγία μέσω του ΒΟΑΚ…Εδώ οφείλω να σας ενημερώσω ότι ο ΒΟΑΚ είναι απλά απαράδεκτος – επικινδυνος. Τρέχουν όλοι σαν τρελοί σε ένα κακό δρόμο και οκ την ημέρα βλέπεις το έγκλημα είναι το βράδυ όπου τα φώτα είναι όλα σβηστά. Ακριβώς, σε μια τόσο πολυσύχναστη Εθνική Οδό υπάρχει παντελής έλλειψη φωτισμού.

Η Αγία Πελαγία απέχει 21χλμ δυτικά από το κέντρο του Ηρακλείου και έχει εξελιχθεί σε τουριστικό θέρετρο με πολυτελή ξενοδοχεία. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά χερσονήσου και αποτελείται από μικρούς κολπίσκους. Εκτός από την κεντρική παραλία της Αγίας Πελαγίας με ξαπλώστρες, άμμο και το μαγαζί Αλμύρα που προσφέρει φαγητό στο εστιατόριο αλλά και ποτό, υπάρχουν παραλίες για όλα τα γούστα.

Οι παραλίες της Αγίας Πελαγίας:
Κεντρική παραλία Αγίας Πελαγίας (άμμος, ξαπλώστρες, bar-restaurant)
Ψαρομούρα (ξαπλώστρες, άμμος – πετραδάκι, γαλαζοπράσινα νερά, water sports, bar)
Peninsula (ξαπλώστρες, τσιμέντο, απευθείας βαθιά νερά, μπαίνεις είτε με βουτιά είτε από τη σκαλίτσα, bar – restaurant, για σκ ειδικός προορισμός αν πας αργά και θες να βρεις ξαπλώστρα)
Μονοναύτης


ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ PENINSULA – ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΜΑ!


PENINSULA – ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ



Εμείς την 1η μέρα, επειδή ήταν Κυριακή αποφασίσαμε να πάμε Peninsula για να βρούμε με ευκολία κάπου να κάτσουμε. Είναι μια καλή επιλογή για όσους δεν φοβούνται να βουτήξουν απευθείας.

Όταν γυρίσαμε το απόγευμα στο σπίτι άρχισαν οι γευστικές εκπλήξεις! Το καλύτερο μου! Εκτός του ότι έφαγα σπιτικό παστίτσιο (το αγαπημένο μου φαγητό), δοκίμασα ότι ζαρζαβατικό υπήρχε από τον κήπο, με αποκορύφωμα τα μαύρα ντοματίνια (απίστευτη γεύση!). Δεν υπάρχει πιο ώραια αίσθηση από το να ξέρεις ότι αυτό που τρως είναι αγνό, χωρίς λιπάσματα και ότι άλλη επεξεργασία.

Αποφασίσαμε ότι σήμερα το βράδυ θα κάναμε μια βόλτα χαλαρή στο Ηράκλειο γιατί η επόμενη μέρα θα ήταν μεγάλη. Πριν φύγουμε με περίμενε άλλη μια έκπληξη από τα χεράκια της γιαγιάς, (σεφ μπροστά της δεν πιάνουν μια) κολοκυανθοι γεμιστοί μπουκίτσες…θα μπορούσα να τρωω ασταμάτητα!

Αργά και σταθερά φτάσαμε με τη seicentara στο Ηράκλειο να σημειώσω ότι αυτό το θηρίο είχε κολλημένο τιμόνι με σελοτειπ και δεν ειχε ραδιο, ουτε a/c!

Ξενάγηση στα στενά του Ηρακλείου από τη φίλη μου: Άγιος Μηνάς – πολυούχος του Ηρακλείου, Άγιος Τίτος, Λιοντάρια τα 3 βασικά μέρη συνάντησης!




SAINT MINAS

Γεμάτο ζωή το Ηράκλειο – ωραία στενάκια περιποιημένα, γεμάτα μπαράκια, ουζερί, εστιατόρια.Κάτσαμε στο Παγοποιείον στο πλάϊ του Άγιου Τίτου και ήπιαμε το κοκτέιλ μας σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Για περισσότερο κόσμο μπορείτε να πάτε στο Χάλαβρο είναι πάντα τίγκα ή στο καινούριο Πάρκο 240. Αν πινάτε πολύ μπορείτε να δοκιμάσετε ένα γύρο. Οι κρητικοί φημίζονται για το γύρο τους – ειλικρινά είναι διπλός από το δικό μας. Εγώ έφαγα στον Μπαρμπα Θύμιο στον Άγιο Τίτο απέναντι.

Ημέρα 2η: Μονή Παναγίας Οδηγήτριας – Αγιοφάραγγο – Μάταλα

Πρωινό ξύπνημα – δυνατό πρωινό και αναχώρηση για την παραλία του ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟΥ!

80 χλμ νότια της πόλης του Ηρακλείου – βγαίνετε εθνική οδό και ακολουθείτε τον δρόμο προς τις Μοίρες περίπου 1 ώρα στη συνέχεια ταμπέλες προς Μάταλα και μετά προς Αγιοφαραγγο. Περνάτε τη Μονή της Παναγίας της Οδηγήτριας και κάνετε δεξιά, απο εκεί ξεκινάει χωματόδρομος περίπου 20 λεπτά μέχρι να φτάσετε σε ένα μεγάλο άνοιγμα – εκεί αφήνετε το αμάξι και συνεχίζετε πεζοί.



Μερικές συμβουλές για το σημείο του χωματόδρομου:
Ο χωματόδρομος σε πολλά σημεία μοιάζει να μην πηγαίνει άλλο και στενεύει πολύ – συνεχίστε θα παρκάρετε το αμάξι σας στο τέρμα όπου θα δείτε άπλα και ταμπέλες και συρματόπλεγμα.
Στη διάρκεια της διαδρομής σε πολύ στενά σημεία θα δείτε παρκαρισμένα μόνα τους αυτοκίνητα – ξαναλέω ότι δεν έχετε φτάσει – μην παρκάρετε.
Ο δρόμος έχει πολλές πέτρες και θα δυσκολευτείτε αν συναντήσετε άλλο αμάξι.
Στο χωματόδρομο και στο φαράγγι δεν θα έχετε σήμα στο κινητό


ΕΔΩ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Η πεζοπορία μέσα στους κάθετους τοίχους του ομώνυμου φαραγγιού είναι εύκολη περίπου 25 λεπτά – για δική σας άνεση προτιμήστε αθλητικό παπούτσι.Στη μέση της διαδρομής θα συναντήσετε την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και ένα πηγάδι με πόσιμο νερό. Μετά από 10 λεπτά περίπου θα νιώσετε ότι είστε στον παράδεισο καθώς μπροστά σας θα απλώνετε η παραλία με το μικρό βότσαλάκι και τα καταγάλανα νερά. Δυτικά σχηματίζεται μια καμάρα και από πάνω τις βράχια – από εκεί κάποιοι από τους ελάχιστους λουόμενους θα κάνουν τις βουτιές τους. Αν θέλετε λίγο σκιά δεξιά και αριστερά στις δυο άκρες τις παραλίες σχηματίζονται σπηλιές.




ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ







Προτείνω ανεπιφύλακτα την εκδρομή στο Αγιοφάραγγο – επίσης αν θέλετε εδώ μπορείτε να κάνετε camping αρκεί να έχετε προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα. Στα συν οι οικογένειες με τα παιδιά (μ αρεσει να βλέπω γονείς που κάνουν δραστηριότητες με τα παιδιά τους).

Προετοιμασία για την εκδρομή στο Αγιοφάραγγο:
Μπουκάλια νερό με πάγο (απαραίτητα)
Φρούτα – σαντουιτσάκια
αθλητικά παπούτσια
καπέλο

Εξαρχής είχαμε αποφασίσει ότι μετά το Αγιοφάραγγο θα πηγαίναμε και Μάταλα καθώς απείχαν μόνο 20 λεπτά και ήταν στο δρόμο μας για την επιστροφή και με παράκαμψη μόνο 7 λεπτά αλλά και γιατί θα σπάγαμε την διαδρομή της επιστροφής στα 2 και θα ήταν πιο ευχάριστη! και φυσικά γιατί τα Μάταλα φημίζονται για το ηλιοβασίλεμά τους!

Στα Μάταλα το καλοκαίρι διοργανώνεται 3ήμερο φεστιβάλ μουσικής που προσελκύει πολύ κόσμο. Η παραλία των Ματάλων έγινε γνωστή επειδή τη δεκαετία του ’60 και του ’70 φιλοξενούσε πολλούς χίπιδες – μερικούς θα τους βρείτε ακόμα εκεί σε μια σπηλιά μετά το Akouna matata.

Στις σπηλιές των Ματάλων μπορείτε να μπείτε με ένα συμβολικό εισιτήριο 2-3 ευρώ.



Απολαύστε στην παραλία το φοβερό σουβλάκι του Βαγγέλη βλέποντας το ηλιοβασίλεμα! Πόσο ρομαντικό!


ΤΟ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΕΦΑΓΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΥΛΙΧΤΟ(ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΒΑΓΓΕΛΗΣ)




ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ!


WELCOME TO MATALA




BEETLE OF MATALA

Τα Μάταλα θυμίζουν κυκλαδίτικο νησί και όσο και αν σκοπεύεις να φύγεις νωρίς, η χαλαρότητα και η ηρεμια τους σε συνδυασμό με τα γεμάτα μαγαζάκια θα σε κρατήσουν εκεί ως αργά. Στην κεντρική πλατεία τα βράδια γίνονται live με κιθάρες.

tip για τους λάτρεις των σουβενιρ στην κεντρική πλατεία θα βρείτε ένα πολύ όμορφο μαγαζάκι με ιδιαίτερα σουβενιρ – ο ιδιοκτήτης όμως είναι λίγο αυστηρός με τις τιμές, οι οποίες είναι και λίγο τσιμπημένες.

Ημέρα 3η: Άγιος Νικόλαος – Ελούντα – Παραλία Κολοκύθα – Πλάκα

Αρκετά χιλιόμετρα και σήμερα με προορισμό τον γραφικό Άγιο Νικόλαο την πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου. Παλιότερα καταγράφεται ως Μαντράκι, γιατι υπήρχαν πολλές μάντρες με κατσίκια που ξεχειμώνιαζαν. Όπως έρχεστε από το Ηράκλειο μέσω εθνικής οδού στην είσοδο για Άγιο Νικόλαο θα συναντήσετε σε ύψωμα ένα πάρκο με πεύκα και αλμυρίκια, από εκεί έχετε πανοραμική θέα της πόλης.

Πολυφωτογραφημένη η Λίμνη Βουλισμένη και με πολλές ιστορίες γύρω από το όνομα της. Η Λίμνη συνδέεται με το λιμάνι με κανάλι που ανοίχθηκε τ0 1870.Αρχαίοι μύθοι αναφέρουν ότι η Άρτεμις και η Αθηνά λούζονταν στη Λίμνη. Ένας άλλος μύθος αναφέρει ότι δεν υπάρχει πυθμένας και ότι η Λίμνη συνδέεται με το Ηφαίστειο της Σαντορίνης. Λέγεται ακόμα ότι εκεί εγκαταλείφθηκε πολεμικό υλικό των Γερμανών μετά τη λήξη του Β’ Π.Π .


ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗ

Αν θέλετε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ηρεμία της Λίμνης μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή το φαγητό σας σε κάποιο από τα μαγαζία γύρω από τη Λίμνη.

Στον κεντρικό δρόμο του Αγίου Νικολάου και στα γύρω στενά θα βρείτε μαγαζιά με τουριστικά είδη, ρούχα, καφέ. Ωραίο παγωτάκι δοκίμασα στο Il Panino.

Αφήνουμε τον Άγιο Νικόλαο και συνεχίζουμε για Ελούντα! Περνάμε τα πανάκριβα ξενοδοχεία της Ελούντας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας για την παραλία Κολοκύθα. Για να φτάσουμε εκεί θα περάσουμε από μια πανέμορφη διαδρομή. Περνάμε τις παλιές αλυκές, σε αυτό το σημείο ο δρόμος διέρχεται από μια στενή λωρίδα γης, με θάλασσα και από τις δυο πλευρές και περνάει στη χερσόνησο της Σπιναλόγκα. Συνεχίζουμε στον Πόρο, μια μικρή διώρυγα που κατασκεύασαν οι Γάλλοι το 1897, εδώ θα δείτε μερικούς πέτρινους ανεμόμύλους. Δεν έβγαλα καθόλου φωτογραφίες σε αυτά τα σημεία γιατί ήθελα να απολαύσω αυτή την ομορφιά χωρίς να διακόψω τις εικόνες που έβλεπα.

Σταθμεύεται στην εκκλησία του Αγίου Λουκά και από εκεί θα ακολουθήσετε το χωμάτινο δρομάκι που θα σας οδηγήσει στην παραλία Κολοκύθα. Η κατάβαση είναι εύκολη γίνεται και χωρίς αθλητικό παπούτσι. Η Κολοκύθα είναι πανέμορφη, σαν σκηνικό από ταινία. Λευκή άμμος, πεντακάθαρα νερά. Δεν θα βρείτε ουτε bar, ούτε ξαπλώστρες, έχει όμως θαλάσσια σπόρ. Στην αρχή απόρησα γιατί έχει επιχείρηση με θαλάσσια σπορ εκεί καθώς η παραλία είναι πολύ μικρή και σχεδόν άδεια. Ή έτσι νόμιζα. Η καταστροφή αυτής της ομορφιάς είναι το διάστημα μεταξύ 11:00 – 14:00 όπου 3 τουριστικά καραβάκια φέρνουν κόσμο στην παραλία. Οι πετσέτες είναι η μια πάνω στην άλλη, η παραλία μέσα και έξω γεμίζει και είναι πραγματικά αδύνατο να δείτε την ομορφιά της. Αν δεν την είχα δει άδεια δεν θα είχα καταλάβει ποτέ πόσο όμορφη είναι. Φροντίστε να μην πάτε όσο είναι εκεί τα καραβάκια. Το σήμα στην παραλία δεν είναι πολύ καλό.


ΚΟΛΟΚΥΘΑ – ΠΡΙΝ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ


ΚΟΛΟΚΥΘΑ – ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ

Άλλη μια μέρα μαυρίσματος έφτασε στο τέλος της! Συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Πλάκαπου βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Σπιναλόγκα.

Στην Πλάκα θα βρείτε πολλά μαγαζιά με σουβενιρ και πολλές ψαροταβέρνες. Είναι ιδιαίτερα ακριβές, μιας και εδώ τρώνε πολλοί από όσους μένουν στην Ελούντα.


ΠΛΑΚΑ – ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΠΛΕ


ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

Για μαγειρευτό φαγητό με καλά υλικά προτιμήστε την Μαριλένα στην Ελούντα.



Ημέρα 4η – 5η: Χελιδόνι Beach – Συναυλία Χαρούλη (Αρκαλοχώρι)

Αυτές οι δυο μέρες εκ των πραγμάτων έπρεπε να είναι πιο χαλαρές για να ηρεμήσουμε από τα πολλά μαζεμένα χιλιόμετρα και να ξεκουραστούμε.. Είπαμε ΔΙΑΚΟΠΕΣ είμαστε!

Αποφασίσαμε να κάνουμε το μπάνιο μας κάπου κοντά στην Αγία Πελαγία, με ξαπλώστρες και μπαρ. Η καλύτερη επιλογή ήταν η παραλία Χελιδόνι, κοντά στη γέφυρα του Παλαιοκάστρου βρίσκεται αυτός ο μαγικός κόλπος όπου τα χελιδόνια κάνουν τις φωλιές τους. Προσοχή επειδή η παραλία δεν έχει ταμπέλα όπως έρχεστε από Ηράκλειο στο τέλος της γέφυρας Παλαιοκάστρου εκεί έχει ένα άνοιγμα μπείτε δεξιά.


ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ



Το βράδυ ειπαμε να ξοδέψουμε την ενέργεια που ανακτήσαμε και βρεθήκαμε στο Αρκαλοχώρι για τη συναυλία του ανεπανάληπτου Χαρούλη. Περάσαμε υπέροχα, τραγουδήσαμε, χορέψαμε, ήπιαμε και τις ρακές μας – true story στην Αθήνα δεν μπορώ να πιω ρακή λόγω της γεύσης της, ενώ στην Κρήτη τη λάτρεψα.

Ημέρα 6η: Ψαρομούρα (Αγία Πελαγία) – Αγία Πελαγία – Ηράκλειο

Παραλία Ψαρομούρα για σήμερα με πετραδάκι και ψιλή άμμο – #gopro ανα χείρας και έτοιμοι για βουτιές από τον βράχο και θαλάσσιο ποδήλατο (εν όψη Ολυμπιακών Αγώνων είπαμε να κάνουμε και μεις κανα άθλημα.)



Στην Αγία Πελαγία φάγαμε στο Αλμύρα , από πλευράς γεύσεων τίποτα ιδιαίτερο. Στον ίδιο χώρο όμως λειτουργεί ένα όμορφο μπαρ πάνω στη θάλασσα και για τις γυναίκες υπάρχει ένα μαγαζί που εκεί θα βρείς τέλεια καλοκαιρινά αξεσουάρ από μαγιό, παρεό μέχρι τσάντες και σανδάλια(τιμές κάπως τσιμπημένες, αλλά θα βρεις μοναδικά κομμάτια – εγώ αγόρασα 2 παρεό).

Το βράδυ μας βρήκε στο Ηράκλειο. Στο Ηράκλειο το βράδυ δεν βαριέσαι με τίποτα. Κάθε βράδυ υπάρχουν θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις. Δεν χρειάζεται να αναφέρω τα μεζεδοπωλεία και τα μπαρ.

Επειδή στο Ηράκλειο έτρωγα όπως είπα και παραπάνω τα τέλεια σπιτικά φαγητά της μαμάς, της γιαγιάς και τα λαχανικά του μπαμπά της φίλης μου δεν έχω πολλές προτάσεις…. Όμως όλα άλλαξαν όταν πήγαμε στο Πράσσειν Άλογα πίσω από το πάρκο Θεοτοκοπούλου, σ’ενα μικρό κάθετο στη Χάνδακος. Τέλειες σαλάτες, υπέροχες γαρίδες με γέμιση πατάτα, φημίζεται για το φιλέτο του, δεν μπορείς να αντισταθείς στο ριζότο σουπιάς και δεν θα ξεχάσεις ποτέ τη μοσχαρίσια μπριζόλα του. Οι κρητικοί τον αποκαλούν Σέρβο. Μη και δεν πάτε….χρειάζεται κράτηση.


ΚΟΛΟΚΥΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΑΓΑΚΙ

Ημέρα 7η: Κιτρένωση – Ηράκλειο

Προτελευταία μέρα σήμερα και είπαμε να κάνουμε λίγα ακόμα χιλιόμετρα. Φεύγουμε για Κιτρένωση, ακόμα μια παραλία άγνωστη στο ευρύ κοινό. Δεν έχει ταμπέλα για να την βρεις, οι οδηγίες είναι οι εξής: Στο δρόμο προς Ρέθυμνο και μόλις βρεις στην εθνική και από τις δυο πλευρές βενζινάδικα Εκο – λίγο πριν την Creta farm κάνεις δεξιά. Είναι ακριβώς σε ενα μικρό δρομάκι στο δεξί σου χέρι δίπλα στο βενζινάδικο. Φοβερή παραλία με βότσαλο, ξαπλώστρες και μια ταβέρνα.


ΚΙΤΡΕΝΩΣΗ – ΡΕΘΥΜΝΟ

Το μεσημέρι πήγαμε Ρέθυμνο φάγαμε σε ένα πολύ γνωστό παραθαλάσσιο εστιατόριο – δεν με κέρδισε.

Το βράδυ προτέινω να απολαύσετε το κοκτεϊλ σας στην ταράτσα του ξενοδοχείου Αστόρια – στο κέντρο του Ηρακλείου. Έχει φοβερό κατάλογο κοκτεϊλ με τέλεια θέα σε καλές τιμές.

Ημέρα 7η: Ηράκλειο – Αθήνα

Τελευταία μέρα. Μέρα για brunch στο Crop και φαγητό στο Πεσκέσι

Περιγραφές δεν χρειάζονται – δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε!



Η Κρήτη έχει ό,τι ψάχνεις είτε είσαι χαλαρός τύπος, είτε θες τις ανέσεις σου, είτε είσαι μόνος ή ζευγάρι ή έχεις παιδιά. Δεν τελειώνουν οι επιλογές στην Κρήτη … και υπάρχουν φοβερά διαμάντια ..ένα μέρος χιλιάδες διαφορετικά τοπία..

p.s Αυτό το άρθρο μαζί με τις ευχαριστίες μου το αφιερώνω στη Ρενάτα και στην οικογένεια της. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Σας αφήνω να σφάξω μια καρπούζα που λένε και στην Κρήτη!