Εταιρεία real estate αγόρασε με 5 εκ. στο Ηράκλειο το κτίριο που μισθώνει ο Βασιλόπουλος- Ιδιοκτήτρια και του κτιρίου της H&M στο κέντρο

Η εταιρεία real estate Intercontinental International AEEAP μπαίνει για τα καλά στην αγορά των ακινήτων στην Κρήτη, καθώς ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την αγορά του δεύτερου ακινήτου στο Ηράκλειο, του κτιρίου καταστημάτων και γραφείων επί των οδών Μαιάνδρου και Πετρακογιώργη, στο Ηράκλειο.
Το κτίριο, συνολικής επιφάνειας 4.055 τ.μ., διαθέτει σύγχρονες προδιαγραφές κι έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 2.645 τ.μ. O βασικός μισθωτής είναι η ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία καταβάλλει ετήσιο μίσθωμα που υπερβαίνει το 80% του συνολικού ετήσιου εισοδήματος που αποφέρει το ακίνητο.
Το τίμημα της λόγω επένδυσης ανήλθε σε 5 εκατ. ευρώ.
Δείτε την ανακοίνωση στη σελίδα της

Intercontinental International
Η εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια και του διατηρητέου κτίριο που στεγάζεται η H&M.  Το είχε αγοράσει το 2012 και ήταν το πρώτο με το οποίο ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο κτίριο είναι με υπόγειο 1.271,90 μ2, ισόγειο εμπορικό κατάστημα 687,41 μ2, 1ο όροφο 560,78 μ2 και 2ο όροφο 555,87μ2.
Intercontinental International 1
Ο κ. Μάριος Αποστολίνας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, δήλωσε: «Είναι η δεύτερη επένδυση της εταιρίας μας στην Κρήτη μετά από την απόκτηση το 2012 του ακινήτου επί της οδού 25ης Αυγούστου 66, στο οποίο σήμερα λειτουργεί κατάστημα της H&M. Πιστεύουμε ότι η αγορά της Κρήτης έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης και ισχυρή δυναμική, λόγω του σχετικά υψηλού κατά κεφαλήν διαθέσιμου εισοδήματος και της έντονης τουριστικής δραστηριότητας. Θεωρούμε ότι ο τομέας των επενδύσεων σε ακίνητα super markets αποτελεί επιλογή "αμυντικού" χαρακτήρα, υπό την προϋπόθεση ότι είναι αυτά είναι μισθωμένα σε αξιόπιστους μισθωτές, προσδίδοντας τον απαιτούμενο βαθμό ασφάλειας».
Ποια είναι η εταιρεία
Από την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας διαβάζουμε την "αυτοπαρουσίασή" της:
"Επωφελούμενη από τα σημαντικά φορολογικά πλεονεκτήματα που το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΕΑΠ προσφέρει, η Iντερκοντινένταλ Ιντερνάσιοναλ ΑΕΕΑΠ (Intercontinental International REIC – ICI) σκοπεύει στην επένδυση και διαχείριση ακινήτων υψηλών προδιαγραφών και αποδοτικότητας. Διοικείται από ικανά στελέχη με βαθιά γνώση της αγοράς ακινήτων και με αποδεδειγμένη ικανότητα δημιουργίας υψηλής κερδοφορίας για τους μετόχους. Τα καθαρά κέρδη της ICI για το οικονομικό έτος 2015 ανήλθαν σε €8.1εκ., σε σχέση με τα €4.8εκ. καθαρά κέρδη της προηγούμενης χρήσης. Το σύνολο του ενεργητικού της εταιρίας είναι €79.5εκ.
Η ICI διατηρεί χαμηλά κόστη λειτουργίας κι έχει μακροχρόνιες μισθώσεις με αξιόπιστους μισθωτές. Το υπάρχον χαρτοφυλάκιό της αποδεικνύεται ανθεκτικότατο στις αναταράξεις της αγοράς και τις οικονομίας επειδή ακριβώς οικοδομήθηκε μέσα στην οικονομική κρίση. Η ICI, λειτουργώντας ως μια «μπουτίκ» εταιρία επενδύσεων, προχωρά σε σταδιακές τοποθετήσεις με τη δέουσα «προσοχή». Αναλύει ενδελεχώς κάθε δυνατή επενδυτική ευκαιρία και εκτελεί τις συναλλαγές της «συντηρητικά» και με επικέντρωση στην λεπτομέρεια, λαμβάνοντας υπόψιν τους μακροοικονομικούς κι άλλους κινδύνους. Η πρώτη αγορά (χαρτοφυλάκιο μισθωμένο στην Alpha Bank) ολοκληρώθηκε το 2012 και οι επόμενες επιλεκτικές κινήσεις πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του 2014 (κτίριο ΙΚΑ και σούπερ-μάρκετ Σκλαβενίτης) και του 2015 (όροφος στην οδό Ρηγίλλης). Η Εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία περαιτέρω ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της μέσω της επένδυσης σε νέα ακίνητα (που διαπραγματεύεται) με τη χρήση του σημερινού κυκλοφορόντος ενεργητικού της (€25εκ.) και χρησιμοποιώντας μέτριου βαθμού τραπεζικό δανεισμό. Παράλληλα, μια αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο 2016, η οποία θα βελτιώσει περαιτέρω τη ρευστότητά της. Περιμένοντας την κατάλληλη χρονική στιγμή να αξιοποιήσει την εν λόγω ρευστότητα, η ICI αντιλαμβάνεται άμεσα τις ευκαιρίες ή και καμιά φορά – με τις κατάλληλες δομές εκτέλεσης συναλλαγών που χρησιμοποιεί - τις δημιουργεί. Είναι συνδεδεμένη με την Intercontinental Real Estate & Development Corporation (ICD) με έδρα το Σικάγο (ΗΠΑ), με την οποία αναπτύσσει στρατηγική συνεργασία. Η ICD είναι μία καθετοποιημένη εταιρία ανάπτυξης και επένδυσης ακινήτων που δραστηριοποιείται πλέον των 40 ετών, έχοντας αναπτύξει και διαχειριστεί ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ακινήτων. Η ICD κατά τα πρόσφατα χρόνια έχει συνδράμει στον τραπεζικό κλάδο των ΗΠΑ, με τον επαναπροσδιορισμό ακινήτων με όφελος στα χαρτοφυλάκιά τους".
Η εταιρεία έχει:
  • 17 ακίνητα - 19.715 τ.μ.
  • Αξία: €54,4 εκατ. (εκτίμηση Δεκεμβρίου 2015)
  • Μακροχρόνια μισθωτήρια συμβόλαια
  • Απόδοση χαρτοφυλακίου με βάση την Aξία >8%
  • Πληρότητα >90%
  • Εισπραξιμότητα μισθωμάτων >98%
  • Βασικοί μισθωτές: Alpha Bank, ΙΚΑ, Σκλαβενίτης
  • Το 86% των μισθωμάτων αυξάνεται 3,5% κατ’ελάχιστο ανά έτος