Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Κρητικός έφτιαξε κρέμα προσώπου από… σαλιγκάρια – Κάνει και εξαγωγή

Ένας διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης με σπουδές στην αλληλεπίδραση του λέιζερ με τους βιολογικούς ιστούς, ο οποίος εκτρέφει κρητικά σαλιγκάρια και τα εξάγει τυποποιημένα σε 17 χώρες του κόσμου, δημιούργησε από το έκκριμα των σαλιγκαριών μια πρωτοποριακή κρέμα προσώπου με θεαματικά αποτελέσματα στο δέρμα.Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Πατρίς», την ονόμασε “Πανάκεια 3” και ήδη έχει αρχίσει τις πρώτες εξαγωγές στη Γαλλία ενώ ακολουθεί το Μπαχρέιν.

Συναντήσαμε τον κ. Χαράλαμπο Κιαγιά, ιδρυτή της εταιρείας Escargot de Crete, στο περίπτερο της γιορτής κρητικής διατροφής στο Ρέθυμνο και μας μίλησε για το νέο αυτό προϊόν της εταιρείας που παρουσιάζεται όπως είπε με 99% φυσικά υλικά και με έκκριμα από τα σαλιγκάρια που τρέφονται και μεγαλώνουν σε εξωτερικούς χώρους χωρίς βαρέα μέταλλα, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και γενικά χημικών σκευασμάτων, στο εκτροφείο των 4 στρεμμάτων στο Ρέθυμνο.

«Παράγουμε το σάλιο και η επεξεργασία και η τυποποίηση του προϊόντος με δική μας μυστική συνταγή γίνεται από εργαστήριο των Αθηνών.

Είναι ένα προϊόν ασφαλώς πιστοποιημένο σε όλα τα στάδια με εκπληκτικές ιδιότητες για το δέρμα και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε χρησιμοποιήσει την Κρέμα». Σύμφωνα με τον κ. Κιαγιά, διαφορετικά πρωτόκολα διατροφής χρησιμοποιούνται για τα σαλιγκάρια που εκτρέφονται για να χρησιμοποιηθεί το σάλιο τους και διαφορετικά για εκείνα που εξάγονται έτοιμα προς βρώση.

Ο ίδιος ανέφερε: «Κυκλοφορεί στο εμπόριο μια πολύ γνωστή κρέμα από έκκριμα σαλιγκαριών η οποία εισάγεται από το εξωτερικό.

Η δική μας κρέμα έχει ελεγχθεί και είναι 160 φορές πιο ισχυρή σε δράση.

Εχουμε ήδη αρχίσει τις εξαγωγές στη Γαλλία και ετοιμαζόμαστε να υπογράψουμε συμφωνία με επιχειρηματίες του Μπαχρέιν ενώ έπεται συνέχεια».

Η “Πανάκεια 3” έχει μεταξύ άλλων αντιγηραντική δράση, είναι κατάλληλη για την ακμή, για πληγές και χτυπήματα, για εξαφάνιση μαύρων στιγμάτων και μείωση ουλών.

Ακόμη η χρήση της έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε δυσχρωμίες και πανάδες, ξηροδερμία, εγκαύματα, τσιμπήματα, αλλεργίες κ.ά.

Ακόμη: Έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμά τα παθογόνα βακτηρίδια του δέρματος, θεραπεύει τα χειλοειδή, απομακρύνει κάθε ερεθισμό του δέρματος και προλαμβάνει το ενοχλητικό γύρισμα της τρίχας πάνω στο δέρμα, αποτελεί ιδανική λύση για ευαίσθητα δέρματα στο ξύρισμα και επουλώνει κοψίματα και ερεθισμούς.

Αποτελεί 99% φυσικό προϊόν και μπορεί να χρησιμοποιείται απ’ όλη την οικογένεια. Ακόμη και το 1% είναι εγκεκριμένα συστατικά για χρήση σε βιολογικά καλλυντικά.

Ο κ. Κιαγιάς τονίζει: «Η εταιρία «Χοχλιοί Κρήτης ΕΠΕ» ή αλλιώς «Escargot de Crete», αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι η Κρήτη – και γενικότερα η Ελλάδα – έχει ανεκτίμητο πλούτο που αν τον εκμεταλλευτεί σωστά μπορεί να μεγαλουργήσει».

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το μοναδικό εκτροφείο στον κόσμο που παράγει σαλιγκάρια σε όλη τη διάρκεια του έτους και έχει επιτύχει να έχει την μεγαλύτερη παραγωγή σαλιγκαριών ανά στρέμμα.