Μια Ηρακλειώτισσα εθελόντρια στην Ουγκάντα- Στην αποστολή της ActionAid Ελλάς και «παράδειγμα προς μίμηση»

Πόσο εύκολο είναι να δέσει μια ομάδα 47 ανθρώπων, οι περισσότεροι άγνωστοι μεταξύ τους; Και αναφερόμαστε σε μακρινό και άγνωστο ταξίδι στο οποίο έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα.
Σε ένα ταξίδι που δεν έχει κανένα τουριστικό ίχνος. Στην αποστολή της ActionAid Ελλάς που βρέθηκε στην Ουγκάντα, πριν λίγες ημέρες, για να βάλει τα θεμέλια στις τρεις νέες αίθουσες του σχολείου στο χωριό Γκαλαγκάλα συμμετείχαν εθελοντές ανάδοχοι παιδιών. Όλοι ταξίδεψαν εκεί για ένα σκοπό…



Άνθρωποι διαφορετικοί, και κάθε ηλικίας, λες και… μεταμορφώθηκαν από τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στην αφρικανική γη. Το μέρος και ο σκοπός τους καλούσε! Οι λάτρεις της δημοφιλούς σειράς Lost, θα θυμούνται πόσο άλλαξαν οι ήρωες όταν βρέθηκαν στο Νησί.

Η αποστολή της ActionAid Ελλάς μπορεί να μην είχε μια δύσκολη αποστολή ή να υπήρχε μυστήριο, αλλά οι 47 εθελοντές σίγουρα μεταμορφώθηκαν για εκείνες τις ημέρες. Έγιναν κάτι άλλο. Κάποιοι ίσως να αλλάξουν και για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Μια από αυτες είναι και η Μυρτώ Χρονάκη. Η 34χρονη επισημαίνει στο Newsbeast.gr: Με αυτή την ενέργεια νιώθεις ότι βοηθάς των συνάνθρωπό σου, ανθρώπους άλλων κοινοτήτων ώστε να αναβαθμίσουν τον βιοτικό τους επίπεδο. Με ένα τέτοιο ταξίδι μπορείς να αντιληφθείς ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του δυτικού και του εδώ κόσμου. Είναι ένας τρόπος να επαναπροσδιορίσεις τις αξίες και τις προτεραιότητες που θέτεις. Για μένα είναι το πρώτο ταξίδι, θα ξαναπήγαινα…»

Κείμενο: Βίκτωρας Μοντζέλλι

Φωτογραφίες: Σύνη Αστρά