Γυαλιά καρφιά τα έκαναν οι Κρητικοί στη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αποστόλου

Πυρ και μανία με το Βαγγέλη Αποστόλου, τον οποίο χαρακτήρισαν εντολοδόχο της τρόικας και όχι υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έγιναν οι αγρότες της Κρήτης, με αποτέλεσμα ν’ αποχωρήσουν από τη σύσκεψη της πλατείας Βάθη, μια ώρα αρχύτερα.
 Αιτία, οι αόριστες υποσχέσεις για ελάφρυνση που μοίρασε ο υπουργός, τις οποίες οι μαινόμενοι Κρητικοί δεν δέχθηκαν επ’ ουδενί, χαρακτηρίζοντας τις «αμπελοφιλοσοφίες».

Το βαρύ κλίμα αποτυπώθηκε από την αρχή της σύσκεψης, με τις φωνές των Κρητικών, ν’ ακούγονται σε περισσότερους από έναν ορόφους του κτηρίου της Βάθη.
Από τα πυρά των εξεγερμένων αγροτών δεν ξέφυγαν και οι βουλευτές της Κρήτης, οι οποίοι όπως ειπώθηκε αν ψηφίσουν τα μέτρα, θεωρούνται ανεπιθύμητοι και εχθροί των κατοίκων του νησιού. Mεταξύ αυτών και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ως γνωστόν εξελέγη βουλευτής στο νομό Ηρακλείου.
Αιτία πολέμου για τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης χαρακτήρισε τα προωθούμενα μέτρα μιλώντας στο AgroNews ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, Ανδρέας Στρατάκης και ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης.
Όπως είπε ο συνεταιριστής από το Ηράκλειο «δεν ζητάμε να μη φορολογηθούμε, αλλά να υπάρξει ένας λογικός φόρος, να μην ισχύσει σε καμιά περίπτωση η αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές και η εξοντωτική αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100%».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Μεραμβέλου και του συνεταιρισμού Κριτσάς Νίκο Ζαχαριάδη ο υπουργός ζήτησε συγνώμη για τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, είπε ότι υπέγραψαν το μνημόνιο “με το πιστόλι στον κρόταφο” και ότι θα προβλεφθούν αντισταθμιστικά μέτρα. “Όσοι συνεχίσουν να είναι αγρότες πρέπει να έχουν οικονομίες για να χρηματοδοτούν την άσκηση του επαγγέλματός τους….” δήλωσε σαρκαστικά ο κ. Ζαχαριάδης.
Τις επόμενες μέρες οι Κρητικοί, που αναχωρούν για το νησί τους, θα οργανωθούν, προκαλώντας παγκρήτια σύσκεψη, το πιθανότερο το Σάββατο, στο Ηράκλειο, για να καθορίσουν τις λεπτομέρειες των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων.

Δείτε το βίντεο εδώ