Η κακοκαιρία "χτυπάει" και την Κρήτη

Σε ετοιμότητα οι αρχές - Σύσκεψη το πρωί στη Λότζια

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και ακραία για την εποχή φαινόμενα αναμένονται σε ολόκληρη τη χώρα, και την Κρήτη.
Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία για το σκηνικό του καιρού η Κρήτη δεν αναμένεται να μείνει αλώβητη από τα ακραία φαινόμενα, ωστόσο είναι πιθανό στο νησί να φθάσουν κάπως ηπιότερα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Η κακοκαιρία ευτυχώς θα είναι σύντομη, ενώ το σκηνικό του καιρού αναμένεται να είναι πολύ καλύτερο από την Τετάρτη.

Παρ’ όλα αυτά σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο βρίσκονται οι Αρχές, οι οποίες έχουν εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις προειδοποιήσεων, ενώ τονίζουν πως είναι σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε δύσκολο φαινόμενο ή τις ακραίες συνθήκες που είναι πολύ πιθανό να προκύψουν.

Στην ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου αναφέρεται πως αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού από σήμερα. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας των σκαφών τους». Στο μεταξύ το Κεντρικό Λιμεναρχείο έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανά περιστατικά παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη ή πρόσωπα.

Σύσκεψη στη Λότζια

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στις 10 το πρωί στη Λότζια στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Δήμου Ηρακλείου, για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει από σήμερα την Κρήτη. Στη σύσκεψη που συγκαλεί ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας, κ. Μαρίνος Παττακός, έχουν κληθεί όλοι οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες, προκειμένου ο Δήμος και οι υπηρεσίες του να είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων προκύψουν.