Βαρύς χιονιάς στην Κρήτη - ΦΩΤΟ

Οι πυκνές χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους της Κρήτης και οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση σήμερα σε τοπικό επίπεδο.

Σε επιφυλακή παραμένει ο μηχανισμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ έχουν ληφθεί και προληπτικά μέτρα, όπως στην περίπτωση του Δρακουλιάρη στο Ηράκλειο, προκειμένου να μην επαναληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι εξακολουθούν να παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, ξεριζώνοντας ακόμη και δέντρα, ενώ νωρίς το πρωί σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση στο Ηράκλειο. Οι άνεμοι φτάνουν σήμερα ακόμη και τα 11 μποφόρ τοπικά, ενώ τα πλοία παραμένουν καθηλωμένα στα λιμάνια, λόγω της απαγόρευσης του απόπλου.

Στους 40 πόντους το χιόνι στο Οροπέδιο

Στη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις στις πιο ορεινές περιοχές της Κρήτης, ενώ ενδεικτικό είναι στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου το χιόνι έφτασε ήδη τους 40 πόντους. Ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί και στον Ομαλό. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα των δήμων προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, ενώ σε πολλά σημεία ακόμη και σε πεδινές περιοχές οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απολύτως απαραίτητες.

Πιο συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται για την Αγία Βαρβάρα και τα Ανώγεια, στο δρόμο Βιάννος– Αμιρά και σε σημεία του οδικού δικτύου Χερσόνησος–Οροπέδιο Λασιθίου. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στο δρόμο προς τις Αρχάνες.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού. Η κακοκαιρία θα εκτονωθεί σταδιακά από την ερχόμενη Πέμπτη.

Ακυρώθηκε η πρωινή πτήση Ηράκλειο–Αθήνα

Πέραν από τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, προβλήματα καταγράφονται και στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου. Λόγω των καιρικών συνθηκών, ακυρώθηκε η πρώτη πρωινή πτήση για την Αθήνα.





Πηγή: cretapost.gr