Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Ντάκος με το αβγό του


Υγιεινός, γρήγορος στην προετοιμασία του, νόστιμος και χορταστικός, ο κρητικός ντάκος χωράει πάνω του όλη τη μαγειρική φαντασία που θα τον…
μεταμορφώσει σε ένα γρήγορο, πλήρες γεύμα.
Υλικά
4 παξιμάδια κρίθινα
λίγο ξύδι με νερό για τα παξιμάδια
200γρ. φέτα τριμμένη ή ξινομυζήθρα
2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, σε κυβάκια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 αβγά
2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία

Βήμα 1

Βρέχετε ελαφρά το ντάκο με λίγο ξύδι και λίγο νερό. Βάζετε σε πιατέλα τα παξιμάδια, απλώνετε πάνω τους το τυρί και τον μαϊντανό. Από πάνω μοιράζετε τα κυβάκια της ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και περιχύνετε τον καθένα με μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Βήμα 2

Τηγανίζετε τα αβγά, προσέχοντας να μην σφίξουν και τα μοιράζετε πάνω σε κάθε ντάκο. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ρίγανη.

Tips
-Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, μπορείτε να μαγειρέψετε τα αβγά ποσέ.
-Μπορείτε να σερβίρετε τους ντάκους με ψιλοκομμένες ελιές θρούμπες ολόγυρα, αφού τους αφαιρέσετε το κουκούτσι.