Αδικαιολόγητη η παράλειψη καρδιολόγου για το Νοσοκομείο Σητείας

«Αδικαιολόγητο» χαρακτηρίζουν η Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Σητείας κ. Αγγελική Λενακάκη και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του κ. Κυριακή Ιατρίδου την παράλειψη ή το όποιο λάθος, στα οποία οφείλεται η απουσία της Σητείας από την απόφαση έγκρισης για προκήρυξη θέσεων κλάδου Ιατρών ΕΣΥ στις 30 Δεκεμβρίου.«Αδικαιολόγητο» χαρακτηρίζουν η Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Σητείας κ. Αγγελική Λενακάκη και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του κ. Κυριακή Ιατρίδου την παράλειψη ή το όποιο λάθος, στα οποία οφείλεται η απουσία της Σητείας από την απόφαση έγκρισης για προκήρυξη θέσεων κλάδου Ιατρών ΕΣΥ στις 30 Δεκεμβρίου.

Η σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» αφορά την έγκριση μίας θέσεως ειδικότητας Παθολογίας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και Χειρουργικής σε Νοσοκομείο των Αθηνών χωρίς να αναφέρεται και η θέση Καρδιολογίας για το Νοσοκομείο της Σητείας, παρά το γεγονός ότι είχε ζητηθεί η κατά προτεραιότητα πρόσληψη των τριών και υπήρξε εγκριτική απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 15 Δεκεμβρίου του 2014.

«Το όποιο λάθος και καθυστέρηση σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία απέναντι στον πολίτη της περιοχής», τονίζει η κ. Λενακάκη.

Αγανάκτηση για τις τελευταίες εξελίξεις εξέφρασε και η κ. Ιατρίδου. «Δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά γιατί δεν προχώρησε η σχετική διαδικασία για τον καρδιολόγο του Νοσοκομείου Σητείας. Δεν ξέρουμε ποιός, ποιοί ευθύνονται και χάνονται ή δεν φτάνουν εκεί που πρέπει πολύτιμα έγγραφα, όπως αυτό του καρδιολόγου».

Όμως το ζήτημα του καρδιολόγου για το Νοσοκομείο της Σητείας λαμβάνει και μία άλλη διάσταση, αφού πλέον διενεργείται και προκαταρκτική εξέταση με παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λασιθίου.