Στα λευκά "ντύνεται" η Κρήτη από Δευτέρα!

Νέα κακοκαιρία περιμένουμε στη χώρα από τη Δευτέρα. Μπορεί ο καιρός το Σαββατοκύριακο να παρουσιάσει βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας ωστόσο από τη Δευτέρα αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

Νέα κακοκαιρία περιμένουμε στη χώρα από τη Δευτέρα. Μπορεί ο καιρός το Σαββατοκύριακο να παρουσιάσει βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας ωστόσο από τη Δευτέρα αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας. Με χιονόνερο και κρύο θα γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 7 έως και 11 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με ασθενή βροχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια, αλλά και προοδευτική βελτίωση του καιρού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και δυτικά δε θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια αλλά και ισχυρό παγετό, περιμένουμε να έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νερώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως και 6 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθούν από 0 έως και 9 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε αίθριο καιρό και πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά των νομών. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως και 6 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε στα βόρεια νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους μέχρι και το απόγευμα. Στα νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως και 6 βαθμούς Κελσίου.