Σοκ: Ζητούν να επιστρέψει ο δήμος Ηρακλείου 1.500.000 ευρώ!

Μια απόφαση που αποκαλύπτει σήμερα το cretalive και σαν" τσουνάμι" αναμένεται να φέρει τα πάνω- κάτω και στα οικονομικά κι άλλων δήμων που κινήθηκαν όπως και ο δήμος Ηρακλείου.
Μια δικαστική απόφαση- βόμβα για τα οικονομικά του δήμου Ηρακλείου, που ανατρέπει τους οικονομικούς σχεδιασμούς της Λότζιας και δημιουργεί τετελεσμένα σε ότι αφορά την είσπραξη τελών κοινοχρήστων χώρων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποκαλύπτει σήμερα το cretalive! Μια απόφαση που σαν" τσουνάμι" αναμένεται να φέρει τα πάνω- κάτω και στα οικονομικά κι άλλων δήμων που κινήθηκαν όπως και ο δήμος Ηρακλείου.



Πρόκειται για απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων, που ούτε λίγο ούτε πολύ, καλεί το δήμο Ηρακλείου να επιστρέψει πίσω στη ΔΕΗ το ποσόν του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, από καταβολή τελών κοινοχρήστων χώρων, που κακώς εδώ και 5 περίπου χρόνια κατέβαλε η επιχείρηση για τους στύλους της ΔΕΗ! Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά: επί θητείας Κουράκη, ο δήμος Ηρακλείου, ξεκίνησε πρώτος απ όλους τους δήμους έναν δικαστικό αγώνα κατά της ΔΕΗ, θεωρώντας πως κακώς η δημόσια επιχείρηση δεν πλήρωνε τέλη κοινοχρήστων χώρων στο δήμο για τους στύλους που χρησιμοποιεί σε δημοτικούς χώρους προκειμένου να παρέχει ρεύμα στους καταναλωτές.



Το πρωτόδικο δικαστήριο δικαίωσε το δήμο Ηρακλείου, αναγκάζοντας μάλιστα τη ΔΕΗ να πληρώσει αρχικά το ποσό των 500.000 ευρώ και τα επόμενα χρόνια περίπου άλλο 1.000.000 ευρώ. Το χειρότερο όμως για τη ΔΕΗ ήταν πως πάνω στη δικαστική απόφαση του Ηρακλείου" πάτησαν" κι άλλοι δήμοι με αποτέλεσμα να τρέχει και να μην προλαβαίνει η ΔΕΗ για να πληρώνει τα...δικά της χαράτσια! Η ΔΕΗ τότε ξεκίνησε ένα δικαστικό αγώνα, και προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων, που εκδίκασε το θέμα τον περασμένο Ιούνιο και στις αρχές Δεκεμβρίου εξέδωσε την απόφαση.

Να σημειωθεί πως είναι δύο διαφορετικές δικαστικές αποφάσεις, περίπου 800.000 ευρώ η καθεμία και που σύμφωνα μ΄αυτές ακυρώνει την πρωτόδικη απόφαση δικαίωσης του δήμου Ηρακλείου και τον καλεί να επιστρέψει πίσω όλα τα χρήματα που, κακώς, σύμφωνα με την απόφαση, εισέπραττε εδώ και 5 χρόνια.

Σοκ: Ζητάνε από το δήμο Ηρακλείου 1.500.000 ευρώ πίσω!Η απόφαση, όπως ήταν φυσικό έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στη Λότζια, που βλέπει τώρα πως εκτός από τους κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς και τις μνημονιακές υποχρεώσεις έχει να αντιμετωπίσει και μια απόφαση που κάνει αφαίμαξη στα δημοτικά ταμεία και ρίχνει...έξω τον δημοτικό προγραμματισμό.

Μετά και από την αποκάλυψη του cretalive το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και βέβαια ζητούμενο είναι πως θα αντιδράσει και τι δρόμο θα ακολουθήσει νομικά από δω και πέρα ο δήμος. Επίσης ενδιαφέρον έχει να διαπιστωθεί αν θα υπάρξουν και άλλες αντιδράσεις, σε επίπεδο ΚΕΔΕ αφού το θέμα απασχολεί και άλλους δήμους που κινήθηκαν δικαστικά κατά της ΔΕΗ.