Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

O Κρόνος χτυπάει αλύπητα τον Σαμαρά - Ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπος του πεπρωμένου

Οι φιλόσοφοι και οι κοινωνιολόγοι έχουν πέσει σε κατάθλιψη. Οι... πολιτικοί αναλυτές ή είναι αργυρώνητοι ή γράφουν μπαρούφες και γελάει ο κόσμος. Οι δημοσκόποι καταποντίζονται. Τι μας απέμεινε; Η πανάρχαια επιστήμη της αστρολογίας!

Ο  διακεκριμένος αστρολόγος Θανάσης Ματσώτας, που έχει προβλέψει με επιτυχία τα μελλούμενα στο πολιτικό στερέωμα, συνδυάζοντας τους αστρολογικούς χάρτες της Ελλάδας, της μεταπολίτευσης, των μνημονίων, του Σαμαρά, του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προβλέπει ότι ...ο άνθρωπος του πεπρωμένου θα κυβερνήσει το 2015. Μελετήστε με μεγάλη προσοχή και ανοιχτό μυαλό την επιστημονικά εμπεριστατωμένη αστρολογική του ανάλυση.

Πέρυσι τέτοια εποχή είχα γράψει ότι οι πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με τις εκλογές, θα μπουν σε τελική ευθεία το φθινόπωρο και θα οδηγηθούμε σ’ αυτές την άνοιξη του 2015 αλλά δεν αποκλείεται ένας εκλογικός αιφνιδιασμός που θα μας οδηγήσει στις κάλπες το Φλεβάρη.
Πιστεύω πως η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 1η Φεβρουαρίου όταν οι 2 προοδευτικές Σελήνες της Ελλάδας (στην 23η μοίρα των Ιχθύων και Τοξότη από δευτερεύουσα και τριτεύουσα πρόοδο αντίστοιχα) θα κάνουν ακριβή όψη με τη γενέθλια Σελήνη στις 23ο Διδύμων.

Μέχρι τότε, το πολιτικό πόκερ θα είναι σκληρό και αβέβαιο. Ενδέχεται να βγουν στην επιφάνεια σημαντικά πράγματα που αυτήν τη στιγμή αγνοούμε και να έχουμε δυνατές και απρόβλεπτες ανατροπές στην πορεία. Το παιχνίδι της προεδρικής εκλογής θα κριθεί οριακά αλλά όπως και αν καταλήξει δεν θα είναι υπέρ της κυβέρνησης. Μόνο με συμφωνία που θα ευνοεί τους χειρισμούς και τις θέσεις της αντιπολίτευσης μπορεί να ψηφισθεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατά τη γνώμη μου 2 πράγματα είναι σίγουρα για το 2015: 1ον ότι θα έχουμε εκλογές και 2ον ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Συνήθως οι εκλογικές διαδικασίες όπως επίσης και διάφοροι διαγωνισμοί (τύπου Eurovision, αθλητικοί αγώνες κλπ.) κρίνονται με «διαφορά στήθους» αφού οι περισσότεροι διεκδικητές έχουν αρκετά καλά ωροσκόπια και είναι ήδη επιτυχημένοι ως ένα βαθμό. Η συγκριτική μελέτη τους είναι αυτή που θα προσδιορίσει την ελάχιστη διαφορά που θα δώσει τον νικητή.

Σ’ αυτές τις διαφορές θα αναφερθώ αναλυτικά για όλους τους υποψηφίους και κόμματα, όταν έρθει η ώρα των εκλογών.
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2014 ΕΙΧΕ ΕΥΝΟΙΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ "ΧΤΥΠΑΕΙ" Ο ΚΡΟΝΟΣ

Για την ώρα θα πω πως η εύνοια που ο Αντώνης Σαμαράς είχε μέχρι την άνοιξη του 2014 έχει ήδη υποχωρήσει εδώ και αρκετούς μήνες.

Από αστρολογική σκοπιά θα είχε μεγαλύτερες (αλλά πάλι όχι αρκετές) πιθανότητες επιτυχίας αν είχε προχωρήσει σε εκλογές το Νοέμβριο που ο Κρόνος ήταν ακόμη πάνω από τη γενέθλια Σελήνη του αντιπάλου του.

Τώρα τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα γι αυτόν αφού στις τρεις ημερομηνίες που έχουν δοθεί για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας ο Κρόνος θα αρχίσει να μπαίνει σε «τροχιά» απέναντι από τον γενέθλιο Ήλιο και τον Ωροσκόπο του.Ανεξάρτητα όμως από τις αστρολογικές επιρροές που είναι υπέρ του ενός ή του άλλου τη δεδομένη στιγμή, υπάρχει ένας μεγαλύτερος παράγοντας που ανάγει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ σε τόσο σημαντική προσωπικότητα για την ιστορία της Ελλάδας. Με τη λέξη σημαντική δεν προτίθεμαι να προσδιορίσω το αν θα παίξει θετικό ή αρνητικό ρόλο αλλά το ότι θα παίξει καθοριστικό ιστορικό ρόλο!

Κάθε προσωπικότητα που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ιστορία, συνδέεται με πολύ ισχυρούς δεσμούς με το ωροσκόπιο της Ελλάδας. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι γεννημένος τέσσερεις ημέρες μετά τη Μεταπολίτευση. Πράγμα που σημαίνει ότι ο αστρολογικός του χάρτης έχει άρρηκτους δεσμούς με το ωροσκόπιο της Μεταπολίτευσης που αποτελεί ένα από τα δύο βασικά αστρολογικά εργαλεία για τη χώρα.

Οι δεσμοί που υποδηλώνουν αυτού του είδους τις σχέσεις δεν υπόκεινται στους κλασικούς κανόνες της συναστρίας, της σύγκρισης δηλαδή δύο ωροσκοπίων. Όχι ότι δεν παίζουν και αυτοί το ρόλο τους αλλά εδώ υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο. Θα μπορούσα να μιλήσω για ένα είδος «κάρμα» αλλά θα προτιμούσα να αποφύγω αυτούς τους όρους.

Ωστόσο για να γίνω πιο αναλυτικός θα κάνω μια μικρή αστρολογική ιστορική αναδρομή για να εξηγήσω τα ωροσκόπια της Ελλάδας αλλά και να δώσω τον τρόπο που αυτά λειτουργούν. Μέσα από αυτό θα φανεί και ο εκπληκτικός συσχετισμός τους με τον Αλέξη Τσίπρα όπως άλλωστε μπορεί να διαφανεί και με άλλες προσωπικότητες ιστορικής σημασίας για τη χώρα, ανεξάρτητα από τη θετική ή αρνητική τους παρουσία.

ΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την Ελλάδα έχουν προταθεί πολλά ωροσκόπια. Ακόμη περισσότερες απόψεις έχουν κατά καιρούς ακουστεί γι αυτά. Σκοπός αυτής της μελέτης είναι να ξεπεράσει τη γενικότερη «φιλολογική- θεωρητική» προσέγγιση των θέσεων και όψεων των γενέθλιων πλανητών, που μπορεί να οδηγήσει σε οποιοδήποτε συμπέρασμα βολεύει τον καθένα. Η αστρολογική ανάλυση των ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ είναι αυτή που θα δείξει την αξία ενός γενέθλιου χάρτη.

Η πλήρης και αυστηρή αιτιολόγηση τους με πρακτικό τρόπο θα δείξει ποιο ωροσκόπιο μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη και να χρησιμεύσει σε μελλοντικές προβλέψεις.

Τα βασικά ωροσκόπια που έχουν κατά καιρούς προταθεί για την Ελλάδα είναι:

1. Η κήρυξη της επανάστασης στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου 1821(Ιουλιανό ημερολόγιο) στις 4μμ όπως αναφέρει ο Finley.

2. Η αναγνώριση του Ελληνικού κράτους από τις Μεγάλες Δυνάμεις με την υπογραφή του πρωτοκόλλου του Λονδίνου στις 3 Φεβρουαρίου 1830.(Γρηγοριανό ημερολόγιο).

3. Η Μεταπολίτευση στις 24 Ιουλίου 1974 στις 4:13πμ.

4. Το Σύνταγμα της Μεταπολίτευσης στις 11 Ιουνίου 1975 στις 00:10πμ.

Υπάρχουν και κάποια άλλα γεγονότα που έχουν σηματοδοτήσει την Ελληνική ιστορία και οι χρονικές στιγμές που αυτά έλαβαν χώρα, έχουν προταθεί ως γενέθλια ωροσκόπια για την Ελλάδα. Τέτοια είναι η εκλογή του 1ου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στις 14/4/1827 στην Τροιζήνα (παλαιό ημερολόγιο), κατά τη λεγόμενη 3η Εθνοσυνέλευση. Αυτή συνοδεύτηκε από τον ορισμό βουλευτών και την ψήφιση του σημαντικότερου από τα Συντάγματα της επαναστατικής Ελλάδας την 1η Μαΐου του 1827 (παλαιό ημερολόγιο). Μια άλλη σημαντική στιγμή που έχει προταθεί είναι η προσάρτηση των Δωδεκανήσων που υπογράφτηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1947 στο Παρίσι.

Όπως θα δείξω παρακάτω, όλες αυτές οι χρονικές στιγμές, αλλά και πολλές άλλες, συνδέονται μεταξύ τους αστρολογικά. Δεν μπορούν όλες όμως να λειτουργήσουν ως γενέθλιο ωροσκόπιο της χώρας.

Ευθύς εξαρχής θα πω τη γνώμη μου, που θα αιτιολογήσω στη συνέχεια. Το ωροσκόπιο του 1830 είναι αυτό που λειτουργεί τέλεια, όπως επίσης και αυτό της Μεταπολίτευσης. Αυτά αποτελούν άκρως αξιόπιστη βάση για την αστρολογική ερμηνεία οποιουδήποτε ιστορικού γεγονότος. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και αυτό της ψήφισης του Συντάγματος.

Ωστόσο κατά τη γνώμη μου, η διαμάχη ανάμεσα σ’ αυτά και οποιοδήποτε άλλο είναι σε… ποδοσφαιρικό επίπεδο, αφού αφήνει έξω ένα πολύ σπουδαίο και σοκαριστικό συμπέρασμα που διαφαίνεται: υπάρχουν σημεία του ζωδιακού (μοίρες), που ενεργοποιούνται αποτελεσματικά και περιγράφουν με ακρίβεια κάθε ιστορική μετάβαση του Ελληνικού κράτους. Δείχνουν για παράδειγμα πώς «παράγεται» το ωροσκόπιο της Μεταπολίτευσης από αυτό του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, αλλά και από αστρολογικές συγκυρίες του απώτερου παρελθόντος που δεν φαίνονται άμεσα. Εδώ θα ήθελα να παραθέσω τη θεωρία μου της λειτουργίας της Αστρολογίας… χωρίς γενέθλιο ωροσκόπιο! Πιστεύω πως το γενέθλιο ωροσκόπιο είναι μια σύμβαση, μια αναγκαιότητα, μια στιγμή στον χρόνο όπως τον αντιλαμβάνεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Ουσιαστικά μπορούμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και χωρίς αυτό και μάλιστα χωρίς να δεσμευόμαστε από την γραμμική μας αντίληψη για τον χρόνο. Η αστρολογία του μέλλοντος δε θα βασίζεται στον γενέθλιο χάρτη! Αυτό γιατί υπάρχουν αστρολογικά γεγονότα, όπως για παράδειγμα οι σειρές Σάρου, που δημιουργούν «τρύπες» στον χρόνο! Αυτές οι «σκουληκότρυπες» μπορούν, καλύτερα από οπουδήποτε αλλού, να μελετηθούν σε ωροσκόπια κρατών, εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας «ζωής» τους, που μπορεί να παρατηρηθεί ιστορικά.

Για να θεμελιώσω αστρολογικά τα παραπάνω θα παραθέσω την αστρολογική μελέτη μερικών γεγονότων από την Ελληνική ιστορία αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα της χώρας.Σχήμα 1: Χάρτης της Ελλάδας για το πρωτόκολλο του Λονδίνου

Ξεκινώντας από τον χάρτη (σχήμα 1) του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου (1830), θα παρατηρήσουμε την αντίθεση ιδιομοιρίας μεταξύ Ήλιου- Κρόνου στην 15η μοίρα του άξονα Υδροχόου- Λέοντα, που ασφαλώς είναι πολύ σημαντική και ενεργοποιείται συχνά προκαλώντας αντικειμενικά γεγονότα. Σε αυτήν οφείλεται ο «ραγιαδισμός» που μας χαρακτηρίζει συχνά ως κράτος. Ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι και το τετράγωνο ιδιομοιρίας μεταξύ Δία- Πλούτωνα στην 7η μοίρα Αιγόκερω- Κριού.

Σε αυτήν την όψη οφείλονται όλα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και το παρακράτος. Θα παρατηρήσουμε εξετάζοντας τα γεγονότα, πως αυτή η όψη έχει συμβάλλει αποφασιστικά και περισσότερο από κάθε άλλη στα σημαντικότερα συμβάντα της Ελληνικής ιστορίας. Γενικότερα ο ρόλος των πρώτων μοιρών των παρορμητικών ζωδίων όταν ενεργοποιούνται, είναι καθοριστικός.


Ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν διαφαίνεται με την πρώτη ματιά. Αυτό συμβαίνει γιατί η συγκεκριμένη μοίρα των παρορμητικών ζωδίων ενεργοποιείται από την προγενέθλια Ηλιακή έκλειψη της χώρας που έγινε στις 28 Σεπτεμβρίου 1829 στις 4ο 39΄ του Ζυγού! Η έκλειψη αυτή ανήκει στην σειρά Σάρου 141/12N και σχηματίζει ένα ΤΑΥ- τετράγωνο με τους γενέθλιους Δία- Πλούτωνα. Προγενέθλια ονομάζεται η αμέσως προηγούμενη έκλειψη από τη γέννηση. Κύκλος του Σάρου είναι ο 18ετής κύκλος της Σελήνης.

Η προγενέθλια λοιπόν αυτή έκλειψη ακολουθείται από 2 μεταγενέθλιες (που ανήκουν στη σειρές Σάρου 108/12S και 146/12S) από τις οποίες σημαντικότερη είναι αυτή που γίνεται στις 24/3/1830 στις 3ο 28΄ του Κριού (146/12S)!

Αυτές οι δύο σειρές Σάρου (141 και 146) ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ενώ στην 2η σειρά ανήκει και η προγενέθλια Ηλιακή έκλειψη της Μεταπολίτευσης που έγινε στις 20 Ιουνίου του 1974. Σημαντικό ωστόσο ρόλο στα γεγονότα έπαιξε και η σειρά 141, αφού η έκλειψη της 24ης Δεκεμβρίου του 1973 ανήκε σ’ αυτήν την οικογένεια εκλείψεων. Προσέξτε το πλανητικό σκηνικό (σχήμα 2): Ηλιακή έκλειψη στις 2ο 40΄του Αιγόκερω με ωροσκόπο απέναντι στις 2ο 56΄του Καρκίνου να δυναμιτίζουν τις πρώτες μοίρες των παρορμητικών, ενώ ο Δίας είναι στην 13η μοίρα του Υδροχόου πάνω από τον Ήλιο της χώρας. Ο Πλούτωνας βρίσκεται στις 6ο 45΄ του Ζυγού σε σκληρές όψεις ιδιομοιρίας με τους γενέθλιους Δία- Πλούτωνα!

Τίποτε δεν είναι τυχαίο και κυρίως ο προαναφερθείς ωροσκόπος στις 2ο 56΄του Καρκίνου. Η αρχική έκλειψη της σειράς Σάρου 146 έχει γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου 1541 στις 6ο 10΄του Ζυγού ενώ ο ωροσκόπος της για τη Αθήνα είναι στις 2ο 54΄ του Καρκίνου!!! Ο απόλυτος κοσμικός συντονισμός! Έτσι βλέπουμε με ποιόν τρόπο διαπλέκονται μεταξύ τους οι δύο αυτές σειρές Σάρου γύρω από κάποια ιστορικά γεγονότα.Σχήμα 2: Εσωτερικός χάρτης- Ελλάδα

Εξωτερικός χάρτης- Ηλιακή έκλειψη

Για 24/12/1973

Αυτό όμως που συγκλονίζει, είναι η διαπίστωση πως η δημιουργία ενός μελλοντικού γεγονότος προδιαγράφεται αστρολογικά εκατοντάδες χρόνια «πριν». Έχουμε μια «τρύπα» στο χρόνο!!!