Ανασκόπηση -Τα γεγονότα που «σημάδεψαν» την Κρήτη το 2014 (pics)

Το αν μας έκαναν σοφότερους, μένει να φανεί το νέο έτος. Μέχρι τότε, το CretePlus συνέλεξε και σας παρουσιάζει τις ειδήσεις που «σημάδεψαν» την Κρήτη το 2014, με την ευχή ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος και δημιουργικότερος για όλους…
Ιανουάριος: Νεκροθάλαμοι και… ισόβια

Το 2014 ξεκινά με μια… μακάβρια αποκάλυψη απ’ το CretePlus.gr. Τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται στο Βενιζέλειο, λόγω του περιορισμένου χώρου στους νεκροθαλάμους που στήθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου. Νεκροί είτε μένουν για πολλή ώρα εκτός των κοντέινερ, είτε τοποθετούνται στα… μπαλκόνια των κλινικών! Το αποκρουστικό θέαμα δημιουργεί έντονες αντιδράσεις.



Το θέμα, μετά τη δημοσίευσή του, παίρνει διαστάσεις, με τον τότε υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να διατάζει ΕΔΕ. Τελικώς, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να τοποθετηθεί σκέπαστρο και μια ειδική κατασκευή δίπλα στους νεκροθαλάμους. Και πάλι όμως οι νεκροί εξακολουθούν να είναι ορατοί στους επισκέπτες…

«Ξαναζωντάνεψε» στις 15 Ιανουαρίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεαπόλεως, το μακελειό που είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2012 στον Προφήτη Ηλία. Το δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη στον 54χρονο κρεοπώλη για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη, 8 έτη για την δολοφονία του Μανώλη Σταυρουλάκη, καθώς επίσης και χρηματικό πρόστιμο 4.000 ευρώ.

Επιπλέον στον αδερφό του κρεοπώλη επιβλήθηκαν: 12 έτη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιάννη Ξυδάκη και 3.000 ευρώ πρόστιμο. Η ποινή του αδερφού του κρεοπώλη ανακοινώθηκε, ότι θα έχει αναστέλλουσα δύναμη, γεγονός που σημαίνει ότι μένει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο, κάτι που εξόργισε συγγενείς και φίλους των θυμάτων οι οποίοι αντέδρασαν άσχημα και επιτέθηκαν σε δικαστές και δικηγόρους πετώντας αντικείμενα και μπουκάλια!

Φεβρουάριος: Κι άλλο αίμα στον ΒΟΑΚ, φεύγουν από τη ζωή Λαμπρινός και Καρέλλης

Τέσσερις συνάνθρωποί μας αφήνουν την τελευταία τους πνοή σε τροχαία δυστυχήματα στον ΒΟΑΚ. Την πρώτη μέρα του Φλεβάρη, ένας 44χρονος, στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου, χάνει τον έλεγχο του οχήματός του και προσκρούει σ’ ένα τοιχίο. Ο οδηγός μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Χανίων, όπου λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε. Ένα 24ωρο μετά, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων βρίσκει φρικτό θάνατο στις Σίσες. Το αυτοκίνητό στο οποίο επέβαιναν οι εκλιπόντες συγκρούστηκε με φορτηγό ψυγείο. Το ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες αμέσως μετά τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα οι δύο επιβαίνοντες σ' αυτό να απανθρακωθούν! Λίγο καιρό αργότερα, στις 16/2 ένας μοτοσικλετιστής χάνει τη ζωή του σε τροχαίο που σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Χανίων-Ρεθύμνου, στο ύψος του Αγίου Ραφαήλ.



Τον ίδιο μήνα, η τοπική αυτοδιοίκηση θρηνεί τον χαμό των Κώστα Λαμπρινού και Μανώλη Καρέλλη. Στις 21/2 ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, σε ηλικία 63 ετών, χάνει τη μάχη με την επάρατη νόσο. Έξι μέρες μετά, φεύγει απ’ τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Μανώλης Καρέλλης, ο οποίος νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση για ένα καρδιακό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Μάρτιος: Στυγερή δολοφονία Προβιδάκη, οικογενειακή τραγωδία στην Ιεράπετρα



Σοκ προκαλεί στην τοπική κοινωνία η στυγερή δολοφονία του Κώστα Προβιδάκη στο Αντισκάρι της Μεσαράς. Ο αδικοχαμένος ναυτικός, στις 23 Μαρτίου, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου με… μαγκούρες, μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να κάνει... παρατήρηση σε νεαρούς που κινούνταν επικίνδυνα στο δρόμο. Κατηγορούμενοι για το αποτρόπαιο έγκλημα είναι ένας 26χρονος από τη Γέργερη και δύο αδέρφια από το το Αντισκάρι, 33 και 24 ετών. Από τους τρεις την ευθύνη για το θάνατο του 51χρονου είχε αναλάβει ο 33χρονος, όπως είχε πει στην απολογία του. Η δίκη για την δολοφονία του Κώστα Προβιδάκη θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2015.

Οικογενειακή τραγωδία σημειώνεται, στις 17 Μαρτίου, στο κέντρο της Ιεράπετρας, με τρεις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους. Συγκεκριμένα, ένας 53χρονος θύτης και μετέπειτα αυτόχειρας - φαρμακοποιός στο επάγγελμα- πυροβόλησε και σκότωσε τον 75χρονο πατέρα του και την 42χρονη αδερφή του, ενώ αμέσως μετά και ο ίδιος έστρεψε το όπλο εναντίον του, βάζοντας το στο κεφάλι του.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 53χρονος φαρμακοποιός είχε κόντρα με τον πατέρα του, η οποία "φούντωσε" μόλις ξεκίνησε η συζήτηση για τα περιουσιακά.

Απρίλιος: Ανείπωτος πόνος για τον χαμό του Γιώργου Γυπαράκη, ξύλο για το… αρνί

Στο πένθος βυθίζεται η Ασή Γωνιά, ανήμερα του Πάσχα. Ένα 25χρονο παλικάρι, ο Γιώργος Γυπαράκης, είναι το νέο θύμα της νοσηρής και θανατηφόρας «παράδοσης» των άσκοπων πυροβολισμών. Το θύμα πέφτει νεκρό από μπαλωθιές, σε πασχαλινό γλέντι που μετατράπηκε σε τραγωδία στα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου! Κατηγορούμενος για τον χαμό του Γιώργου Γυπαράκη είναι ένας 40χρονος, ο οποίος και προφυλακίστηκε.



Ουρές, ταλαιπωρία και… ξύλο την Κυριακή των Βαΐων (13/4) σε κατάστημα γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στη Ν. Αλικαρνασσό. Καταναλωτές ήρθαν στα… χέρια για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν ένα ολόκληρο αρνί που πωλούνταν προς 3,99 ευρώ το κιλό. Να κατευνάσει τον ξεσηκωμό των καταναλωτών επιχειρεί Η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, λίγες μέρες μετά, προσπάθησε να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις των καταναλωτών, ζητώντας «συγγνώμη» μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε.

Μάιος: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, γύρισε… σελίδα ο Δήμος Ηρακλείου, επανεκλογή Αρναουτάκη στην Περιφέρεια

Μήνας εκλογών ο Μάιος του 2014. Οι εκλογείς προσήλθαν στις κάλπες για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε… ευρωπαϊκό!

Η Λότζια γύρισε… σελίδα, με τον Βασίλη Λαμπρινό να επικρατεί στον δεύτερο γύρο του τέως δημάρχου Γιάννη Κουράκη. Αλλαγή «σκυτάλης» είχαμε και στον Δήμο Χανίων, με τον Τάσο Βάμβουκα να χρειάζεται και δεύτερη Κυριακή για να κερδίσει τον Μανώλη Σκουλάκη. Στο Ρέθυμνο, ο Γιώργος Μαρινάκης ανανέωσε τη θητεία του στον Δήμο, ενώ στον Άγιο Νικόλαο ο Αντώνης Ζερβός κατάφερε να πάρει τα «κλειδιά» του δημαρχείου απ’ τον Δημήτρη Κουνενάκη.



Στους υπόλοιπους δήμους στον νομό Ηρακλείου, τα ηνία… διατήρησαν οι Κώστας Μαμουλάκης (Δήμος Μαλεβιζίου), Ζαχαρίας Καλογεράκης (Δήμο Μινώα Πεδιάδας), Παύλος Μπαριτάκης (Δήμος Βιάννου) και Νίκος Σχοιναράκης (Δήμος Γόρτυνας). Από την άλλη, οι Γιώργος Αρμουτάκης, Γιάννης Μαστοράκης και Μανώλης Κοκοσάλης έκοψαν πρώτοι το «νήμα» στους Δήμους Φαιστού, Χερσονήσου και Αρχανών – Αστερουσίων αντίστοιχα.

Στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Σταύρος Αρναουτάκης -ανήμερα των γενεθλίων του- επανεξελέγη, νικώντας τον Σεραφείμ Τσόκα την δεύτερη Κυριακή (25/5).



Νικητής, πάλι, των ευρωεκλογών αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό της τάξεως του 26,57% (6 ευρωβουλευτές). Στη δεύτερη θέση ήρθε η Νέα Δημοκρατία με 22,72% (5 ευρωβουλευτές). Ακολούθησαν η Χρυσή Αυγή με 9,39% (3 ευρωβουλευτές), η Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη με 8,02% (2 ευρωβουλευτές), το Ποτάμι με 6,6% (2 ευρωβουλευτές), το ΚΚΕ με 6,11 % (2 ευρωβουλευτές) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,46% (ένας ευρωβουλευτής).

Ιούνιος: Συγκίνηση για τον Γιώργο Σηφάκη, Πακιστανός μακελάρης στην Ιεράπετρα

Μ’ ένα θερμό χειροκρότημα, οι Ηρακλειώτες αποχαιρέτησαν στις 9 Ιουνίου τον παραολυμπιονίκη Γιώργο Σηφάκη.



Ο ήρωας της ζωής νοσηλευόταν για αρκετές μέρες στο ΠΑΓΝΗ, καθώς είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της προπόνησής του με το ειδικό ποδήλατο του, όταν παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο στην εθνική οδό Ηρακλείου - Μοιρών. Πραγματικός μαχητής ως το τέλος ο Γιώργος, άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην τοπική κοινωνία.

Τον τρόμο σκόρπισε στην Ιεράπετρα ένας 26χρονος Πακιστανός, ο οποίος δολοφόνησε με μπαλτά έναν ομοεθνή του, ενώ τραυμάτισε σοβαρά έναν 50χρονο ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 14ης Ιουνίου. Ο δράστης οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ιούλιος: Θλίψη και οργή για τον θάνατο της ηλικιωμένης παραπληγικής

«Σβήνει» στις 23 Ιουλίου, στα Χανιά, η Ευτυχία Ποποδάκη. Η άτυχη ηλικιωμένη που ήταν τετραπληγική εδώ και μια 15ετία, έχασε τη ζωή της μετά την διακοπή της μηχανικής της υποστήριξης, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ «έκοψε» το ρεύμα στην κατοικία της στη Νέα Χώρα Χανίων! Ο θάνατός της προκαλεί θλίψη και οργή…

Τον ίδιο μήνα, έρχεται κι… επίσημα στη ζωή μας ο «Σήφης» ο κροκόδειλος! Το δημοφιλές ερπετό που κατοικεί στο Φράγμα των Ποταμών, στο Αμάρι Ρεθύμνου, γίνεται κομμάτι… της ζωής μας. Αποκτά λεβέντικο όνομα, σελίδα στο Facebook και πολύ… φανατικούς θαυμαστές που σπεύδουν –κατά χιλιάδες- στον τόπο διαμονής του! Οι καταστηματάρχες της περιοχής «τρίβουν» τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Ο διάσημος ερπετολόγος Ολιβιέ Μπερά προσπαθεί δύο φορές να τον… συλλάβει, ωστόσο… ταπεινώνεται απ’ τον δαιμόνιο «Σήφη»! Θα έχει ανάλογη… μοίρα και ο Έλληνας «κροκοδειλάκιας», ο οποίος αναμένεται να σταλεί το επόμενο διάστημα απ’ τους αρμόδιους; Η απάντηση, προσεχώς…



Μέσα στον Ιούλιο, επίσης, η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε δυο κυκλώματα τοκογλυφίας και εμπορίας ναρκωτικών στο Ηράκλειο. Για την υπόθεση, οδηγήθηκαν στη φυλακή πέντε νεαρά άτομα.

Αύγουστος: Εργατικό ατύχημα στην Αυγενική

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις 26/8 σε οινοποιείο στην Αυγενική Ηρακλείου. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα λάστιχο που μετέφερε καυστική ποτάσα έσπασε, με αποτέλεσμα το επικίνδυνο υγρό να πέσει πάνω σε τέσσερις εργαζόμενους. Τρεις εξ αυτών μεταφέρθηκαν σε εξειδικευμένα κέντρα στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τα τραύματά τους. Δυστυχώς, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, ένας απ’ τους εγκαυματίες, ηλικίας 41 ετών, εξέπνευσε, έπειτα από αρκετές μέρες νοσηλείας στο ΚΑΤ.

Στις αρχές Αυγούστου, ακόμα, μια 28χρονη Ρουμάνα κατήγγειλε ότι ο πρώην σύντροφός της τη βίασε, κόβοντάς της μάλιστα τα μαλλιά. Ο 48χρονος κατηγορούμενος, αφού απολογήθηκε, αφέθηκε ελεύθερος, καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ!

Με κεκτημένη ταχύτητα απ’ τον Ιούλιο, οι αρχές «ξεσκέπασαν» τον περασμένο Αύγουστο άλλες δύο εγκληματικές οργανώσεις, με πλούσια δράση σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Στην φυλακή οδηγήθηκε ένας 30χρονος Ρεθυμνιώτης, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν 24 κατηγορίες! Πίσω απ’ τα… κάγκελα των αγροτικών φυλακών Χανίων παρέμεινε κι ένας 41χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε επίσης συμμετοχή στις οργανώσεις.

Σεπτέμβριος: Ο Κώστας Κατσούλης το νέο θύμα της τυφλής οπαδικής βίας

Ο τραγικός θάνατος του Κώστα Κατσούλη μονοπώλησε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης το περασμένο φθινόπωρο. Ο αδικοχαμένος φίλαθλος του Εθνικού δέχθηκε βάρβαρη επίθεση από ανεγκέφαλους οπαδούς, στον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο, στις 14 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο της Ν. Αλικαρνασσού. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο. Με την κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη, οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του στην Αθήνα. Το πολυπόθητο θαύμα, δυστυχώς, δεν έγινε κι έτσι ο Κώστας Κατσούλης υπέκυψε στα τραύματά του, στις 29/9, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλευόταν…

Κατηγορούμενοι για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα είναι πέντε άτομα: Ένας 24χρονος, ένας 26χρονος, ένας 27χρονος, ένας 32χρονος κι ένας 34χρονος, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.



Σεπτέμβρη μήνα και συγκεκριμένα την πρώτη μέρα του φθινοπώρου (1/9), είχαμε και την «πρώτη» του Βασίλη Λαμπρινού στον Δήμο Ηρακλείου…

Οκτώβρης: Θρήνος στην Κρήτη - Τρεις νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα

Μια μέρα πριν την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, τρεις άνθρωποι (ένα ανδρόγυνο και μια κοπέλα) σκοτώνονται στην άσφαλτο. Το πρωί εκείνης της «μαύρης» μέρας, στο Φόδελε, ο Κωνσταντίνος Μπουρμπάκης και η σύζυγός του Φωτεινή Κοκοτσάκη βρίσκουν ακαριαίο θάνατο, ύστερα απ’ τη σύγκρουση του οχήματός τους με διερχόμενο αυτοκίνητο. Απ’ τις λαμαρίνες κατάφερε να βγει ζωντανό το 11χρονο κοριτσάκι τους. Λίγες ώρες μετά, στο Τυμπάκι, γράφεται ο πιο τραγικός επίλογος για την 22χρονη Ειρήνη Μαραγκάκη, ένα 24ωρο μάλιστα προτού γιορτάσει τα γενέθλιά της...

Η διαρροή υγραερίου από τις φιάλες που υπήρχαν στο σπίτι, οδήγησαν στην έκρηξη που ισοπέδωσε τη μεζονέτα, μετατρέποντας την σε μπάζα και...οικοδομικά υλικά. Το πόρισμα του πυροτεχνουργού της Ελληνικής Αστυνομίας, έλυσε το μυστήριο για τα αίτια που έκαναν "σκόνη και μπάζα" το σπίτι στα Βορίζια, ξεσηκώνοντας ολόκληρη την περιοχή το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου…



Νοέμβριος: Πλούσια ειδησιογραφία…

Η αναγόρευση του Γερμανού καθηγητή Χάιντς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης προκαλεί «σεισμικές δονήσεις»… διαρκείας στη μεγαλόνησο! Η πλειοψηφία των Κρητικών «βράζει», λόγω των αναφορών του στον αγώνα των προγόνων μας ενάντια στα ναζιστικά στρατεύματα. Το Ίδρυμα δήλωσε… άγνοια για τις θέσεις του Γερμανού καθηγητή, με το «μπαλάκι» των ευθυνών να… αιωρείται.

Κανείς φυσικά δεν θα μπορούσε να ξεχάσει και την γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης, η οποία στήθηκε στην Ιεράπετρα για τη σωτηρία εκατοντάδων μεταναστών που επέβαιναν στο δουλεμπορικό πλοίο “Baris”. Τα αντανακλαστικά του νησιού δοκιμάστηκαν και πήραν… άριστα, με τους Κρητικούς να αγκαλιάζουν και να φροντίζουν τους μετανάστες.

Αξέχαστος θα μείνει και ο εντυπωσιακός εορτασμός του Αγίου Μηνά (11-11) στο Ηράκλειο. Τα εναέρια κόλπα του σμηναγού Γιώργου Ανδρουλάκη μάγεψαν τους Ηρακλειώτες, οι οποίοι «πλημμύρισαν» την παραλιακή λεωφόρο, στο ύψος του Καράβολα, για να θαυμάσουν τον πιλότο της ομάδας ΖΕΥΣ.



Ο μήνας είχε και τις άσχημες στιγμές του. Στις 13/11 ο Ζαχαρίας Μπαντουβάς «έφυγε» από κοντά μας, μετά από γενναία μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο.

Δώδεκα μέρες αργότερα, ο Πέτρος Ινιωτάκης, δέχθηκε δολοφονική επίθεση από αγνώστους στο κέντρο της πόλης. Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κατάφερε να αναρρώσει γρήγορα, ενώ οι δράστες αναζητούνται…

Δεκέμβρης: Αντίο με θλίψη, ερωτηματικά, επεισόδια και… εκλογές

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου βρίσκει την Ελλάδα συγκλονισμένη απ’ την απίστευτη ναυτική τραγωδία στην Αδριατική. Νεκροί, αγνοούμενοι και πολλά ερωτηματικά συνθέτουν ένα σκηνικό… χάους πάνω απ’ το Norman Atlantic. Σε πολιτικό επίπεδο, η Βουλή δεν καταφέρνει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας στην εκλογική αναμέτρηση που προκηρύχθηκε για τις 25 Ιανουαρίου.

Ο Δεκέμβρης έκανε… ποδαρικό με τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, στην πορεία μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και συμπαράστασης στον αγώνα που έδινε ο (τότε) απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός. Το Ηράκλειο θυμίζει… πεδίο μάχης! Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Η αποπνικτική –απ’ τα χημικά- ατμόσφαιρα συμπληρώθηκε απ’ τις ζημιές που υπέστησαν η Βικελαία Βιβλιοθήκη και καταστήματα στο κέντρο. Για τους βανδαλισμούς, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη μιας νεαρής κοπέλας.



Απ’ το αστυνομικό δελτίο του Δεκέμβρη δεν λείπει και το θρίλερ που εκτυλίχθηκε γύρω απ’ το αποκεφαλισμένο πτώμα ενός Κρητικού, το οποίο βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Δεκέμβρης είναι επίσης μήνας πένθους για την Κρήτη. Το νησί ντύθηκε στα μαύρα, θρηνώντας το χαμό νεαρών ανθρώπων σε τροχαία δυστυχήματα. Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν ήταν δυστυχώς «ο τελευταίος», όπως είχαν ευχηθεί οι γονείς του μέσα από μια συγκινητική ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ανήμερα των Χριστουγέννων ένας 20χρονος στις Πλακούρες Ακρωτηρίου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε και έπεσε πάνω σε κολώνα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον άτυχο νεαρό – πατέρα ενός παιδιού στο νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.



Δύο μέρες νωρίτερα, στις 23 Δεκεμβρίου, τρία νέα παιδιά, ηλικίας από 18 έως 20 ετών, έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο 1ο χιλιόμετρο Χανίων - Κισσάμου, στο ύψος του Κλαδισού.