Ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονική επίθεση κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου

Για ένα πράγμα είναι σίγουροι στην Ασφάλεια Ηρακλείου. Εκείνοι που επέλεξαν να επιτεθούν δολοφονικά κατά του αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη, το είχαν ψάξει αρκετά καλά, πριν αποφασίσουν να κτυπήσουν!

Είχαν κάνει αυτοψία του χώρου, είχαν βεβαιωθεί πως δεν υπήρχαν κάμερες... για να τους καταγράψουν, το μέρος είναι σκοτεινό και με ελάχιστη κίνηση και παράλληλα υπήρχαν δύο δίοδοι διαφυγής σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι κι άλλαζε το σχέδιο που είχαν εκπονήσει! Το αυτοκίνητο στάθμευε εκεί καθημερινά, καθώς η συγκεκριμένη θέση ανήκει στο αυτοκίνητο του εκάστοτε συγκεκριμένου αντιδημάρχου κάτι που το γνώριζαν οι δράστες, όπως άλλωστε γνώριζαν και το δρομολόγιο του. Ήξεραν προφανώς ότι ήταν στο Ατλαντίς για την ημερίδα για τον ΟΑΕΔ. Τον ακολούθησαν και του την είχαν στημένη.

Η Ασφάλεια είναι αναγκασμένη να ψάξει προς κάθε κατεύθυνση για τη διελεύκανση της δύσκολης αυτής υπόθεσης, που είναι ένας γρίφος για δυνατούς λύτες για τις διωκτικές αρχές.

Αυτό που αποκλείουν είναι την περίπτωση της ληστείας κι αυτό γιατί δεν πήραν το παραμικρό αλλά ούτε και αποπειράθηκαν να ληστέψουν τον αντιδήμαρχο, παίρνοντας του την τσάντα ή το χαρτοφύλακα του. Ίχνη ή ευρήματα από μια πρώτη ματιά και μέσα στο σκοτάδι της νύχτας δεν βρέθηκαν ενώ και η μοναδική κάμερα που υπήρχε σ΄ένα διπλανό κτήριο, θα μπορούσε να βοηθήσει μόνο για το πιο δρόμο επέλεξαν οι δράστες για τη διαφυγή τους και όχι για την ταυτότητα τους. Από κει και πέρα, όπως έλεγαν αστυνομικοί, μόνο από τύχη και κατά την απομάκρυνση τους από την επίθεση θα μπορούσε να βρεθεί κάποιο στοιχείο, που να οδηγεί σε μια κατεύθυνση την Αστυνομία.

Κι όσο δεν εξακριβώνεται το κίνητρο των δραστών, τόσο η έρευνα θα κινείται στα "τυφλά" με τις αρχές να περιμένουν και το θύμα της επίθεσης, όταν οι γιατροί το επιτρέψουν να μπορέσει να φωτίσει με τη συμπληρωματική του κατάθεση και να δώσει μια κατεύθυνση στην Αστυνομία. Πάντως στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ο Ινιωτάκης είπε πως δεν είχε δεχτεί απειλές ούτε και είχε κάποιο προσωπικό θέμα ανοιχτό. Επίσης δεν μπόρεσε να διακρίνει ποιοι τον χτύπησαν, αλλά είναι σίγουρος πως ήταν τουλάχιστον δύο.

Η Αστυνομία περιμένει σήμερα να πάρει από τα καταγραφικά των Τραπεζών, που υπάρχουν πίσω από την Οδό Ευρώπης, τις κινήσεις των περαστικών το κρίσιμο διάστημα από τις 6.30- 7.00, είτε γιατί μπορεί να επέλεξαν να φύγουν προς τα εκεί ή είτε επειδή μπορεί να έκαναν αυτοψία πριν το χτύπημα.