Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Πρόγραμμα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου

Η πρώτη μελέτη που θα υποβληθεί από το Δήμο Ηρακλείου για χρηματοδότηση από τη νέα προγραμματική περίοδο (ΣΕΣ) θα είναι αυτή για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου.

Για αυτό δεσμεύτηκε σε εμπόρους του Ηρακλείου, παρουσία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, Μαν.Κουμαντάκη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χάρης Μαμουλάκης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, υπό το δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό.

Στόχος είναι η πρόταση για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου να κατατεθεί πρώτη, μόλις ανοίξει το νέο πρόγραμμα, το Δεκέμβριο όπως αναφέρει το creta. Ο σχεδιασμός που εκτιμάται ότι, υλοποιούμενος θα αλλάξει εντελώς τη φιλοσοφία στο κέντρο της πόλης, προβλέπει σειρά πεζοδρομήσεων, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ήπιας κυκλοφορίας, εξυπηρετώντας κατοίκους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και επαγγελματικά οχήματα (π.χ. τροφοδοσίας) αλλά σε προκαθορισμένες ώρες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η ανάπλαση θα ολοκληρωθεί, το αργότερο, σε δύο χρόνια, ενώ η β' φάση της ανάπλασης περιλαμβάνει την οδό Ίδης, τη λεωφόρο Καλοκαιρινού και την οδό Αγίου Μηνά.