Πιλοτικό πρόγραμμα για ανέργους ξεκινά στην Κρήτη!

Ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά ανέργους αναμένεται να ξεκινήσει από την Κρήτη! Το πρόγραμμα θα ανακοινώσουν αύριο σύμφωνα με πληροφορίες οι υφυπουργοί κ.Κεγκέρογλου και Πλακιωτάκης που συμμετέχουν στις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ».Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εργασίας έχει εντοπίσει την πηγή μέσω της οποίας μπορεί να χρηματοδοτηθεί πλήρως ένα πρόγραμμα που αφορά ανέργους που θα ήθελαν να κάνουν μια νέα αρχή ξεκινώντας ακόμη και δική τους επιχείρηση!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι υφυπουργοί βρίσκονται σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου για το πιλοτικό πρόγραμμα και όχι μόνο.

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί κατά τις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ» που ξεκινούν αύριο στις 9.30 το πρωί στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis του Ηρακλείου.

Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τους υφυπουργούς Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιάννη Πλακιωτάκη. Διοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης και το Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης.

Για δύο μέρες θα παρουσιαστούν εισηγήσεις που αφορούν στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και την Κοινωνική Οικονομία, σε Καλές Πρακτικές συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνικών Επιχειρήσεων, αλλά και σε επιτυχημένα παραδείγματα ανάπτυξης Καινοτόμων Επιχειρήσεών με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Μια εξίσου ενδιαφέρουσα θεματική ενότητα είναι εκείνη των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.), που ουσιαστικά αποτελούν τις πρώτες Κοινωνικές Επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Συμβουλές σε παλιούς και νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες θα δοθούν από ειδικούς (όπως νομικό, φοροτεχνικό και επιχειρηματικό σύμβουλο) στη διάρκεια Παράλληλου Εργαστηρίου, που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης.

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου θα παρουσιαστούν τόσο επιτυχημένες Πρακτικές, όσο και Καινοτόμες Ιδέες Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.