Ηράκλειο: Biασε ανάπηρη για 5 ευρώ

Η τραγική ιστορία του βιασμού και της ληστείας 78 χρονης γυναίκας με κινητικά προβλήματα από έναν 21χρονο σε χωριό της Μεσαράς 'ζωντανεύει' το μεσημέρι ενώπιον του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου Ηρακλείου.

Ο νεαρός από τον Μακρύ Γιαλό ...θα καθίσει στο εδώλιο, κατηγορούμενος για τις βαρύτατες αυτές πράξεις του βιaσμού και της ληστείας. Το θύμα του όμως δεν θα είναι στην αίθουσα, αφού λίγο διάστημα μετά τη θλιβερή περιπέτεια που έζησε, έφυγε από τη ζωή.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 21χρονος τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου 2012 μπήκε στο σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης γυναίκας στο χωριό Πετροκεφάλι, απειλώντας τη με μαχαίρι.

Την ανάγκασε να του δώσει το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ. Δεν αρκέστηκε όμως στη ληστεία. Ο νεαρός κατηγορείται ότι συνέχισε να τη χτυπάει και στη συνέχεια τη βiασε.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές, 13 μήνες μετά. Το γενετικό υλικό που είχε βρεθεί σε αντικείμενα στο σπίτι της 78χρονης, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα του εγκληματολογικού εργαστηρίου της Αθήνας, ανήκε στον 21χρονο. Ο νεαρός, που συνελήφθη και παραμένει προσωρινά κρατούμενος, αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται.

cretalive.gr