Από το ... βραστό στη ζωοκλοπή - Έτσι, τσάκωσε η ΕΛ.ΑΣ τους δράστες !

Μεταμεσονύκτια αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε σε περιοχές της ενδοχώρας του νομού τα ξημερώματα της Τετάρτης
Θέλει ο ζωοκλέφτης να κρυφτεί και δεν τον ...αφήνουν τα στοιχεία! Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί η υπόθεση που απασχολεί το τελευταίο 24ωρο τις Αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου και η οποία ευτυχώς είχε αίσια έκβαση για τον ιδιοκτήτη των ζώων.
Η μεταμεσονύκτια αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε σε περιοχές της ενδοχώρας του νομού τα ξημερώματα της Τετάρτης ήταν άκρως αποτελεσματική καθώς και τα κλεμμένα ζώα εντοπίστηκαν και οι δράστες που φέρονται να διέπραξαν την ζωοκλοπή συνελήφθησαν.
Όλα ξεκίνησαν από τον Στείρωνα όπου είχε την μάντρα του ο ιδιοκτήτης των ζώων. Πολύ γρήγορα αντιλήφθηκε ότι 150 ζώα είχαν κάνει «φτερά» και σε κατάσταση απόγνωσης έσπευσε να ενημερώσει την Αστυνομία. Δυνάμεις του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου αλλά και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων «έζωσαν» την ευρύτερη περιοχή σε μία προσπάθεια εντοπισμού των ζωοκλεφτών.
Περίπου 50 από τα κλεμμένα ζώα εντοπίστηκαν κοντά στην μάντρα του παθόντα. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και στην περιοχή του Γαλατά όπου λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν και τα υπόλοιπα.
Η υπόθεση όμως έχει και συνέχεια καθώς στην ίδια περιοχή, δηλαδή στον Γαλατά, λίγο νωρίτερα αστυνομικοί είχαν εντοπίσει να κινείται ύποπτα ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ηλικίας 39 και 35 ετών. Οι δύο άνδρες, κοντοχωριανοί από την ευρύτερη περιοχή του Καστελίου, ελέγχθησαν από τους αστυνομικούς ως ύποπτοι.
Ισχυρίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ήταν παρέα, έπιναν και έτρωγαν και απλώς έκαναν μία βόλτα στην «άγρια» νύχτα. Ωστόσο τα στοιχεία που προέκυψαν στο πλαίσιο της προανάκρισης ενίσχυσαν τις υποψίες των αστυνομικών, οι οποίοι δεν πίστεψαν τα περί κρεατοφαγίας και κρασοκατάνυξης! Όπως αναφέρεται, οι δύο υπέπεσαν σε πολλές αντιφάσεις. Αν και οι ίδιοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή με την ζωοκλοπή, σχηματίζεται ήδη δικογραφία σε βάρος τους. Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ αξιολογούνται κάποια σημαντικά στοιχεία που προέκυψαν και από τα οποία φέρεται να προκύπτει εμπλοκή και τρίτου ατόμου, στο οποίο αποδίδεται ρόλος «πληροφοριοδότη». Δηλαδή το άτομο αυτό φέρεται να έδωσε πλήρη αναφορά στους άλλους δύο σε σχέση με την μάντρα που έκλεψαν. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου ενώ σημαντική συνδρομή στις έρευνες είχε και το Αστυνομικό Τμήμα Καστελλίου.