Ο φόβος κυριαρχεί στο πάρκινγκ που έγινε... καταυλισμός στο Ηρακλειο

Η κατάσταση, στο δημοτικό χώρο στη λεωφόρο Ικάρου, κάτω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, είναι πλέον εκτός ελέγχου. Αλλοδαποί και τσιγγάνοι έχουν μετατρέψει το πάρκινγκ σε... καταφύγιο τους, προκαλώντας όμως πάρα πολλά προβλήματα.


Το βασικότερο είναι τα σκουπίδια και οι συνέπειες για τη δημόσια Υγεία. Ενώ δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει και το θέμα της ασφάλειας, καθώς οι Ηρακλειώτες πλέον φοβούνται να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους εκεί.

Μόλις πέσει το σκοτάδι, ο φωτισμός δεν είναι επαρκής, ούτε φυσικά υπαρχει προσωπικό ασφαλείας για να επιτηρήσει το χώρο και να προστατεύσει πολίτες και οχήματα.

Να μπει... περίφραξη

Σε αυτο το δημοτικό χώρο κάτω από την πλατεία Ελευθερίας η έκταση δηλαδή που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως δημοτικό πάρκινγκ και έχει μετατραπεί σε καταυλισμό τσιγγάνων χρειάζεται περίφραξη, όπως ενημερώνει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας σε απάντησή του προς τον Λ. Αυγενάκη.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Υπουργού: «η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπως στο Ηράκλειο Κρήτης, λόγω της παρουσίας Ρομά, δεν αποτελεί ζήτημα αποκλειστικά αστυνομικής αρμοδιότητας, αλλά απαιτεί ουσιαστική- συντονισμένη παρέμβαση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών, για την μείωση και την εξάλειψη τους.»

Σε ότι αφορά στο θιγόμενο ζήτημα, στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και ειδικότερα, στο μη περιφραγμένπ δημοτικό χώρο (πρώην χώρο στάθμευσης οχημάτων), για την αντιμετώπιση του ζητήματος της απομάκρυνσης παρανόμως εγκατεστημένων ατόμων Ρομά, αλλά και την πρόληψη και αποτροπή προβλημάτων αποδιδόμενων στην παρουσία τους, το αρμόδιο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, σε συνεργασία με τις λοιπές Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής διενεργούν ελέγχους στον εν λόγω χώρο, πλην, όμως, οι ίδιες ή άλλες οικογένειες Ρομά εγκαθίστανται εκ νέου μετά την παρέλευση μερικών ημερών.

Όπως, ενημερώνει ο Υπουργός «λίαν προσφάτως, την 07-05-2014, πραγματοποιήθηκε από το Β΄ Α.Τ. Ηρακλείου ειδική αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των παρανόμως εγκατεστημένων Ρομά, ενώ ήδη από την 30-4-2014, και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ενημέρωση εγγράφως τον Δ. Ηρακλείου για την αναγκαιότητα περίφραξης του χώρου».
http://www.creteplus.gr