Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

Πρώτο το Ηράκλειο στις αυτοκτονίες πανελλαδικά ...


Θλιβερή πρωτιά για το Ν. Ηρακλείου αναφορικά με τις αυτοκτονίες καταγράφεται σύμφωνα με τα στοιχεία. Όπως δήλωσε ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αλέξανδρος Βγόντζας, ο Νομός… Ηρακλείου είναι πρώτος σε αυτοκτονίες σε επίπεδο Ελλάδας από το 1999 και έπειτα.

Μάλιστα ο κ. Βγόντζας δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γίνονται αλλά και τα απανωτά κρούσματα που καταγράφονται συνολικά στην Κρήτη, το Ηράκλειο θα διατηρήσει αυτή τη ”μαύρη” πρωτιά.
Ο καθηγητής Ψυχιατρικής στάθηκε στο γεγονός πως το Ηράκλειο παραμένει χωρίς Κέντρο Ψυχικής Υγείας, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για τη δημιουργία του, ενώ τόνισε πως καθοριστικό ρόλο στην ”ευκολία” με την οποία ένας άνθρωπος αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του, διαδραματίζει και το αλκοόλ, καθώς υπό την επήρεια του κάμπτονται οι όποιες αναστολές.
Άλλωστε και στη χθεσινή περίπτωση του Ζαρού, ο 26χρονος αυτόχειρας, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ πριν δώσει τέλος στη ζωή του με το περίστροφο του συνταξιούχου αστυνομικού πατέρα του.