Οριστικό "λουκέτο" για 3 εφορίες της Κρήτης

Το υπουργείο Οικονομικών κλείνει οριστικά 49 εφορίες σε όλη την χώρα μεταξύ αυτών και 3 εφορίες της Κρήτης. Λουκέτο βάζουν οι εφορίες Αρκαλοχωρίου, Λιμένος Χερσονήσου και Κισσάμου

Οι αρμαδιότητες των ΔΟΥ που καταργούντε, μεταφέρονται σε άλλες ΔΟΥ, με τις εφορίες Αρκαλοχωρίου και Χερσονήσου να μεταφέρονται στην Β ΔΟΥ Ηρακλείου, ενώ η ΔΟΥ Κισσάμου μεταφέρεται στη ΔΟΥ Χανίων.
Σύμφωνα με «Τα Νέα» πρόκειται για απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία προβλέπεται πως η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των μονάδων των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, θα περάσει στις οργανικές μονάδες υποδοχής τους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι φορολογούμενοι για όλες τις «ανοιχτές» οικονομικές υποθέσεις τους θα πρέπει να απευθυνθούν στις νέες... εφορίες τους.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ΔΟΥ υποστηρίζουν πως η απόφαση για συγχώνευση των εφοριών «αγνοεί τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες, τα πληθυσμιακά και φοροδοτικά κριτήρια κάθε περιοχής»